RSS Feed

Dárdai is felszólal a sportkonferencián

mti - 2020. 11. 18. 14:00:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dárdai is felszólal a sportkonferencián

Világklasszis sportolók és a sportszakma legjobbjai is előadnak az utanpotlassport.hu hagyományos, ezúttal azonban online és két napon át zajló konferenciáján. Elmondja gondolatait mások mellett Szabó Tünde, Dárdai Pál (képünkön), Märcz Tamás, Wladár Sándor, Sós Csaba és Kopasz Bálint is.

A december 3-án és 4-én rendezendő - a járvány következményeire és a jövő évi tokiói olimpiára fókuszáló - internetes eseményen elmondja gondolatait mások mellett Szabó Tünde, Dárdai Pál, Märcz Tamás, Wladár Sándor, Sós Csaba és Kopasz Bálint is.

    A Magyar Edzők Társasága szakmai együttműködésével szervezett két nap közül az elsőn, december 3-án a koronavírus-járvány utánpótlásra gyakorolt hatásairól beszélnek majd a résztvevők. Szóba kerül, hogy a sportorvos szerint mire kell ügyelniük a fiataloknak a megelőzés érdekében és a felgyógyulásuk után; hogy milyen feladatokkal kell megküzdeniük a sportági szövetségeknek, a kluboknak a járvány idején; hogy miképpen kezelik a különleges helyzetet a tizenéves sportolók. A beszélgetőpartnerek között lesz Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is, aki a Hertha utánpótlás-koordinátoraként németországi tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel.
    Tekintettel Tokióra - ez a második napi konferencia címe, és a szervezők szándéka szerint minden szóba kerül majd, ami már tudható, vagy sejthető bő fél évvel a jövő nyárra halasztott játékok előtt. Biztosan lesz-e olimpia, és ha lesz, milyen lesz? - erről Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója beszél, míg Märcz Tamás, a férfi vízilabdázók és Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya azt boncolgatja: miben különbözik a mostani időszak a korábbi játékokat megelőző hónapoktól, milyen gondokkal küzdenek a válogatottak szakvezetői? A klasszis sportolókat a világbajnok kajakos, Kopasz Bálint mellett az olimpiai bronzérmes öttusázó, Marosi Ádám képviseli, és szó esik majd a bizonytalan helyzet mentális következményeiről is.
    A kétnapos rendezvény részletes programja és a részvétel módja: http://www.utanpotlassport.hu/konferencia-2020


Fotó: -a-
Lap tetejére