RSS Feed

A járvány hatása az RTL Klub sorozataira

Sorozatwiki.hu - 2020. 11. 17. 9:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A járvány hatása az RTL Klub sorozataira

Tavasszal a koronavírus-járvány és az ehhez kapcsolódó válság az RTL Magyarország számos műsorát elég rosszul érintette. A Konyhafőnök új évada tavasz helyett augusztustól került képernyőre, az Apatigris első évadának túlnyomó része csak ősszel látható, míg A Tanár 3. évada április helyett várhatóan csak jövőre folytatódik.

Az X-Faktor és a Survivor 2020-as évadai pedig egyáltalán nem tudtak elkészülni. A médiavállalat friss közleményében Kolosi Péter mondja el, hogy a második hullám már nem érinti annyira drasztikusan a terveiket és egyenként részletezi, hogy mely műsort, hogyan érint a járvány újbóli terjedése. Íme a közlemény:

"Ősszel már egyetlen tervezett műsor sem marad el. A fokozódó járványhelyzet és a korlátozások csak megnehezítik, de nem teszik lehetetlenné a forgatásokat. Az állandó változások közepette így legalább egy dolog biztos marad a nézőink életében: az RTL Magyarország továbbra is hiteles tájékoztatást és tartalmas szórakoztatást nyújt a számukra” – fogalmazott Kolosi Péter, a cég programigazgatója a következő időszakban képernyőre kerülő, saját gyártású műsorokkal kapcsolatban.

Kolosi Péter emlékeztetett rá: a tavaszi első hullám miatt még le kellett mondaniuk a Survivor és az X-Faktor idei évadáról, a járványhelyzet miatt nyáron átalakított terveket viszont már meg tudjuk valósítani, amiért köszönet illeti a csatorna minden munkatársát és a külső partnereket is.

A szakember szerint az új televíziós évad sokak által várt produkciói két főbb csoportba sorolhatók. Az elsőbe azok a műsorok tartoznak, amelyek már "dobozban” vannak, így a járványhelyzet további alakulása nem befolyásolja az elkészítésüket, a másodikba pedig azok, amelyek gyártása még folyamatban van. A pandémia hatására természetesen mindkét esetben szükség volt változtatásokra. Míg azoknak a produkcióknak az esetében, amelyek gyártása még a második hullám előtti időszakban befejeződött, elsősorban a műsorra tűzésük és a sugárzásuk időpontján módosított a csatorna, addig a most forgó produkcióknál az előírtnál is szigorúbb egészségbiztonsági szabályok bevezetéséről döntöttek.

Az előbbire példa a szombatonként nagy sikerrel játszott Apatigris című hazai fejlesztésű sorozat, amely a tavaszi premiert követően végül csak most ősszel került a képernyőre, az utóbbira pedig a Drága örökösök alkotóinak új napi sorozata, a Keresztanyu. Az élőben közvetített ValóVilág, amelynek az idei lesz a jubileumi, 10. évada, és a Friderikusz Sándor visszatérését jelentő Életünk története, amelynek forgatását – épp a vírusfertőzések miatt – korábban le kellett állítani egy időre, nemrég azonban ennél a produkciónál is újrakezdődhetett a munka.

"Nagyon fontos, hogy a villába biztosan csak egészséges játékosok költözzenek”, mondta el Kolosi Péter a ValóVilág új részeire utalva. „A beköltözők már egy hete karanténban vannak, ez idő alatt természetesen tesztelték őket és a beköltözés előtt még egyszer tesztelni fogják. Utána – a kiesésükig – Magyarország legbiztonságosabb helyén lesznek, így minden okunk megvan bízni abban, hogy a ValóVilág 10. lesz a magyar televíziós piac legstabilabb élő műsora.”

A korábban befejezett produkciók közé tartozik a magyar fiatalok kedvenc showműsora, az Álarcos énekes, amelynek forgatása már hetekkel ezelőtt véget ért, így az egymásra épülő epizódokat vasárnap esténként – a kijárási korlátozásoktól függetlenül is – el tudják juttatni a nézőkhöz. Hasonló a helyzet A Konyhafőnök VIP-val, amely nagyon erősen kezdett: ma ez a hétköznap esték legnépszerűbb műsora a haza televíziós kínálatban.
Fotó: Forrás: promotions.hu
Lap tetejére