RSS Feed

Megjelent a Szülők nagy mobilkönyve

M. A. - 2020. 11. 20. 14:44:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megjelent a Szülők nagy mobilkönyve

Tudod, mit történt ma a gyerekeddel a neten? Hogy kivel beszélgetett? Kik a kedvenc TikTok-videósai? Vagy, hogy kapott-e már mástól üzenetben meztelen képeket? A Szülők nagy mobilkönyve Will Geddes kiberbiztonsági szakértő könyvének magyar nyelvű kiadása biztosan segít válaszokat adni.

A szerző több mint 200 oldalon át taglal olyan problémákat, mint a cyberstalking, a becserkészés, az online chatelés, a gyerekek digitális lábnyoma, de az olyan érzékeny témákról is tabu nélkül beszél, mint az online pornó, vagy a sexting.

 

Mindezt úgy, hogy nincs mellébeszélés, az ismeretterjesztő szövegeken túl a klasszikus kérdezz-felelek formátum is rögtön segítséget nyújt egy-egy problémakörben. És mindenki számára mutat olyan helyzeteket, amelyekkel eddig nem találkozott, de könnyen lehet, hogy fog. Olvashatunk arról, milyen beállításokat érdemes elvégezni a gyerek okostelefonján, hogyan működnek a szülői felügyeleti eszközök. Felkészít, hogy mi a teendő, ha egyszer csak kiderül, hogy a gyerekünk ismeretlenekkel videócsetel. Vagy, hogy milyen jelekből vehetjük észre, hogy bajban van, de nem kér segítséget.

 

A szakértő gondolatait Lilu és Nagy Ervin egészíti ki személyes élményeivel, hozzászólásaival. Az ő példáikon keresztül is látszik, hogy szülőnek lenni a digitalizált korban nem egyszerű feladat. Mit mondanak ők saját gyereküknek, hol húzzák meg a határokat? Meddig tartson a bizalom, hol kezdődjön a kontroll?

 

Sztorik, amik bárkivel megtörténhetnek, és praktikus, azonnal bevethető tanácsok a digikorszakra.


Fotó: -a-
Lap tetejére