RSS Feed

Bundesliga: klub-sálban a kanapén

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 11. 19. 8:00:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bundesliga: klub-sálban a kanapén

A karácsonyi kurta pihenő után január második napján folytatódik majd a német elsőosztályú labdarúgó bajnokság. A Bundesliga tabellát (hagyományosan) vezető müncheni vörös ördögök akkor szombaton a - 2020/21-es idényben gyengén szereplő - Mainz együttesét vendégelik meg. Klassz lenne, ha a decemberben 33. születésnapját ünneplő Szalai Ádám is pályára lépne a bajorok ellen!

Ám Szentestig még féltucat játéknap vár a tizennyolc legjobb (?) német klub „futáraira”. Hatalmas érdeklődés előzi meg az FC Bayern és a Werder Bremen találkozóját. Akkor, november 21-én lesz a Mönchengladbach kontra Augsburg meccs is – sajna nézők nélkül. A koronavírusjárvány terjedésének lefékezésére hozott e havi intézkedéseknek áldozatul esett a Bundesliga is. Évtizedek óta Németországban élve megtanultam, hogy a sörhöz hasonlóan, a foci szintén „alapvető élelmiszernek” számít. S most bizony ki vannak éhezve a drukkerek: gólokra és az arénák hangulatára egyaránt. Ráadásul decemberig a kocsmák is zárva tartanak az EU legnépesebb tagállamában, ezért a haverokkal közös (legális) szurkolás az óriás képernyő előtt sem igen jön össze.


Így a 8. játéknapra beharangozott TSG Hoffenheim kontra VfB Suttgart meccset is csupán maximum két háztartás/család élvezheti együtt a tévét bámulva. Ez van, ezt kell szeretni – sóhajtanak fel a stadionba vágyódó német polgárok. Klub-sálban a kanapén a folyékony kenyér sem ízlik igazán! A Veltins-Arénában a Schalke-Wolfsburg csata is csendesebb lesz szombat délután. A jelenleg a Bundesliga tabella sereghajtói között, a 15. placcon tanyázó DSC Arminia Bielefeld labdarúgói a Bayer 04 Leverkusennel futkároznak majd a gyepen. A gyógyszergyári brigád az esélyesebb a győzelemre, hiszen pillanatnyilag negyedikek a germán toplistán.


Gulácsi Péter lipcsei egyesülete november 21-én este idegenben játszik majd. A magyar portás az őszi szezonban ügyesen védte a hálót. Ennek tudható be, hogy – az FC Bayern mögött – másodikak a téli tabellán. A frankfurti fiúk ellen is illene győzniük! Szerintem a hideg, párás, komor időjárás dacára több tízezer jegyet lehetett volna eladni a berlini Olympiastadion következő rangadójára, ahol a házigazda Hertha BSC ellenfele a dortmundi klub lesz. A másik fővárosi team az Union Berlin a kölni legényegylet vendégeként gurigázik majd vasárnap. Szalai Ádámék pedig Freiburgba buszoznak el Mainzból – sikerben reménykedve.

Fotó: -a-
Lap tetejére