RSS Feed

Mesterfokú Bajnokság a torna Eb jegyében

M. A. - 2020. 11. 14. 8:00:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mesterfokú Bajnokság a torna Eb jegyében

November 13-15. között rendezik meg a torna Mesterfokú Bajnokságot, ami egyben válogató is a tornászok számára a decemberi Európa-bajnokságra. A győri Olimpiai Sportparkban a zártkapus viadal a férfiaknak már a második válogató verseny.

Az első, a két hete megtartott országos bajnokság volt, ahol szintén az egyéni összetett napon, az összetett és a szerenként elért pozíciók alapján helyezési pontszámokat kaptak, így alakult ki a rangsor. Ugyanezen metódus alapján zajlik a Mesterfokú Bajnokság első napja, amely a válogató második, egyben utolsó állomása lesz.

 

Kovács István szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a végleges Eb-keret jelölés alapján, a két válogató versenyen a helyezési pontok szerint elért sorrendet figyelembe véve áll majd össze.

 

A Mesterfokú Bajnokságon többek között az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid, a válogatott reménysége, Mészáros Krisztofer és a junior vb-n bronzérmet szerző Balázs Krisztián is a szerekhez lép. Az első napon férfiaknál a szuper csapatversenyben is eredményt hirdetnek, a szombat és a vasárnap pedig a szerenkénti finálékról szól.

 

A hölgyeknél a háromnapos megmérettetés első versenynapja szintén Eb-válogató lesz. A szövetségi kapitány Draskóczy Imre kiemelte, a férfiakéhoz hasonlóan a lányok is úgynevezett helyezési pontokat kapnak, méghozzá szerenként. Ez az jelenti, hogy minden szeren a legjobb tornász 6, a második 4, a harmadik 3, a negyedik 2, míg az ötödik 1 helyezési pontot kap. Az a két fő, aki a helyezési pontok alapján összesítve az első két helyen végez,  automatikusan részt vehet a decemberi kontinensviadalon.

 

A szuper csapatversenyben a Dunaferr SE, a TC Békéscsaba, az MTK Budapest, a Postás SE és a Delfin SE SI gárdái mérik össze tudásukat. Szerekhez lép többek között a két héttel ezelőtti ob-n két szeren is aranyérmes Kovács Zsófia (Dunaferr SE), az ob-n egyéni összetettben első Székely Zója (Postás SE) és a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina (MTK BUDAPEST) is.

 

A megmérettetés mindhárom napja - a hatályos kormányrendeleteknek megfelelően - zárt kapuk mögött zajlik, tehát csak versenyzők, edzők, bírók tartózkodhatnak az Olimpiai Sportpark területén. A küzdőtéren lévő bírók, edzők és a közreműködő személyzet részére a maszk viselése kötelező.

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére