RSS Feed

A Mesteralvók visszatérnek

M. A. - 2020. 11. 13. 17:00:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Mesteralvók visszatérnek

Már boltokban a Mesteralvók viadala, amely a HUBBY Az Év Gyerekkönyve Díj 2020 Ifjúsági irodalom kategória győztes Mesteralvók hajnala című regény folytatása.

A kortárs fantasy-duológia zárókötetében fény derül a titokra, kik is valójában a mesteralvók, miként őrizték az emberek álmát, és életre kelnek- e újra, ha halálos vész fenyegeti a világot?

A GABO Kiadó könyve egy valódi fantasy regény, amely a zsáner összes elemét felvonultatja, így az olvasó megkapja a változatos szereplőket és különleges lényeket, a misztikumot, az izgalmas helyszíneket, a kétértelmű jóslatokat, a komoly személyiségfejlődéseket, az együtt harcolók kitartását és bajtársiasságát, és végül jó és rossz között a nagy csatára is sor kerül. Mindezt magyar szerző tollából, a nagy fantasy írók nyomdokában lépkedve.

 

A történet szerint miután Korhosból mágikus úton elrabolták a mesteralvók csontjait, a városokat ismét háború fenyegeti. A Márvány Horda élén Asa Zufar áll, akit egy titokzatos tanácsos is támogat. Vulgarus fejére vérdíjat tűztek, azonban a részeges cellariusnak és maroknyi csapatának meg kell találnia az élőszent földi megtestesülését, mielőtt az ellenség lelne rá. Miló egy titok nyomába ered, ami a Setét Vadkan sozóihoz vezeti a fiút. Miközben minden vágya, hogy végre hazajusson, egy átok akár örökre megakadályozhatja ebben. Admira csak most kezdi megismerni újdonsült erejét. Vajon az eszére, vagy a szívére hallgat, ha választania kell Maurice és Milán között?

 

Egyedivé teszi a három szálon futó történet, filmszerűen pergő, egymást gyorsan követő események és a sajátos – szereplőtől függően fiatalos vagy épp kifinomult, szépirodalmi – nyelvezet. Huszti Gergely a mesteralvók ötletére alapozva egy új világot teremtett, amelyet a második kötetben részletesen kibont. A fiatal olvasók számára kellően eseménydús és gyors, miközben elgondolkodtató, mind a szereplők változásai, mind az értékek, amelyeket közvetítenek cselekedeteikkel, mind a kimondott bölcsességek miatt.

 

 

 

 


Fotó: GABO Kiadó
Lap tetejére