RSS Feed

Bérkutyák beszélgetnek

Regös István - 2020. 11. 13. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bérkutyák beszélgetnek

Ahol az esemény zajlik, egy tízemeletes panelház kilencedik emelete. Az óriási panelházban legalább húsz kutya él. Ezek a kutyák, ha szerencsés csillagzat alatt születtek, általában naponta legalább kétszer sétálás címén lejutnak az utcára, a terekre, valójában azért, hogy elvégezzék a kutyadolgukat. A jobb gazdák pedig eltüntetik a kutyagumit a gyűjtőládába.

Zárójelben jegyzem meg, hogy sok kerületben több kutyagumi gyűjtőhely van, mint az embereknek szánt szemetesláda. De ez csak egy mellékvágány, úgyhogy le is jövök róla. Azt hittük, hogy a kutyák nem néznek tévét, mert nehezen ismerik fel a kétdimenziós képeket, de tévedtünk. A koronavírus híre eljutott a kutyákhoz is.

Lett is nagy riadalom!

Ajjaj! Lett is nagy riadalom! Az egyik legkisebb öleb, akit bizony nagyon elkényeztetett a gazdája, mint aki megértette a kormányrendeletet vagy legalábbis annak tervezetét, a kutyák magas cé hangján pillanatok alatt elterjesztette, hogy drága kutyatársaim, baj van, korlátozták a sétáink idejét, este nyolctól nem mehetünk ki. Mert ha hív a természet szaga, nincs mese, s aki nem megy ki, az bent megy ki. Ezt a magas helyeken meghallották, a kutyák hangja az égig ért. A tucatnyi állat visszaszerezte a jogot, hogy akkor mehet ki, amikor akar. Aki a kutyájával sétál, az mentesül a kijárási tilalom alól, mert még kérdezősködni sem kell a rendőröknek, ha találkoznak velük, hiszen a kutya maga az igazolás, amit törvény és ember sem írhat felül.


Kutya legyek, ha értem

Az egyik kutyafuttató előtt több kutya beszélgetett. Az egyik azt mondta a másiknak: Na, mit szólsz, milyen erősek vagyunk mi, kutyák? Kivívtuk a kis- és nagydolgok szabadságát. Én harmadszor vagyok ma már lent és nagyon élvezem a sok mozgást. Ekkor került elő a hírek terjesztője, a kis öleb, a nyelve földig ér, hullafáradt. Azt mondja, már bánom, hogy vakarcs létemre első voltam, aki szót emelt a kutyák szabad mozgásáért, csak hát nem tudtam, hogy ebből üzlet lesz. Kiderült, hogy az okos gazdik kölcsönadják kutyáikat azoknak, akik valamilyen okból kijárási tilalom alatt is az utcán akarnak lenni vagy mennének valahová. Kizsákmányolnak minket, mert ha mi séta címén velük vagyunk, senki sem háborgatja őket. Nekem lóg a nyelvem, levegőt sem kapok, most éppen az egyik hetedik emeleti lakás tulajdonosával vagyok itt, mint bérkutya. Kiderült ugyanis, hogy a kilencedik emelet hármas számú lakásában élő férfi beindult a ház legszebb lányára és bizony, tüzelés idején állandóan szaladgálunk. Ilyen találékony a magyar ember - mondta az öleb, majd elaludt egy kis oldalzsákban, hogy a ház két szerelmese nyugodtan tegye a dolgát. Mert nekünk, magyaroknak, legyünk kutyák vagy emberek, mindenre van megoldásunk.Fotó: Németh András Péter
Lap tetejére