RSS Feed

Golf – a kompakt kategória kedvence

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 11. 12. 12:36:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

       Golf – a kompakt kategória kedvence

Aki karácsonyra új, elektromos/hibrid autót akar ajándékozni önmagának, netán szeretteinek, az már elkésett a rendeléssel. A hagyományos benzines, dízel verdák viszont bőven vannak raktáron Európában. Németországban, Belgiumban és Norvégiában akárcsak tavaly, 2020-ban is a VW kompakt kedvence a legnépszerűbb négykerekű.

Idén már feltűnt a hazai utakon is a Volkswagen Golf nyolcadik nemzedéke. Míg belföldön, a belgáknál és a norvégoknál 2020-ban is sztár a wolfsburgi sikertípus, addig a cseheknél és a a sógoréknál a ©koda marad az eladási listák éllovasa. Főleg az aktuális Octaviába habarodtak bele az autósok. Svájctól Észtországig szintén ez a típus a nyerő és a finn, lengyel szalonok forgalma is jelentős. De a ©koda Kodiaq és a Scala szintén nyerő. Ez utóbbi, fapados változatban 1,0 literes, három hengeres, benzines/földgázas novum ára 18 ezer eurónál startol Németországban.

Bezzeg horvát és szlovén szomszédaink a Renault Clioért lelkesednek. A hazafias franciáknál is ez a kiskocsi fogy a legjobban. Hasonló a helyzet Hollandiában és Portugáliában is. Ki a pénz-, ki a parkolóplacc hiánnyal hozza összefüggésbe, hogy az EU egyes tájain a 15 ezer euró alatti új verdák a menők. Az NSZK-ban, ahol az átlag vevő már dupla ekkora összeget szán vadiúj négykerekűre, a jól felszerelt Golfokon kívül a rokon Polók és Passatok is szépen hoznak a VW konyhájára. Igaz nem annyira, mint a koronavírus-járvány kirobbanása előtt!

Fotó: -a-
Lap tetejére