RSS Feed

Labbadia labdái

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 11. 12. 9:23:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Labbadia labdái

Szokjunk hozzá, hogy novemberben ismét az FC Bayern az elsőosztályú német foci bajnokság sztárja. Ám nemzeti válogatottunk colos portása büszke lehet arra, hogy szászországi klubja a Bundesliga tabella második helyén tündököl. Hiszen Gulácsi Péter a 7. játéknapon nem kapott gólt odahaza, Lipcsében győztek!

A Dortmundot a saját aránájában verte meg a vendégségbe érkezett müncheni klub (2:3). Így a vörösördögök vezetik a tabellát. Bruno Labbadia is fellélegezhet - a Herthának szombaton idegenben sikerült nyernie. Dárdai Pali edző utódja, a fővárosi klub eddigi pocsék szezonja ellenére nem adta fel, hogy ismét belekostóljon a siker ízébe. Augsburg-Hertha BSC 0:3. Annál értékesebb  Labbadia labdazsonglőreinek hétvégi diadala, hogy a német elsőosztályú bajnokság másféltucat klubja között csupán két fővárosi van. Az élbolyba a közelmúltban felkapaszkodott Union Berlin ismét bebizonyította, hogy jogosan vannak ott Közép-Európa toplistáján. Szombaton sok gólt ajándékoztak ellenfelüknek. FCU Berlin – DSC Arminia Bielefeld 5:0.

A Herthának tehát idegenben sikerült győznie. A legendás, Dárdai-féle német klub eddigi kudarcos szezonja ellenére sem csüggedt – Augsburgban háromszor rezegtették meg az ellenfél hálóját! Gulácsi Péteréknek is nagyon ment a játék Szászországban. Leipzig-Freiburg 3:0. A Mainz döntetlen ért el a Schalke ellen (2:2) és hasonló eredmény hozott a hétvégén az NSZK-ban a Stuttgart kontra Frankfurt viadal is. A Bundesliga 7. játéknapján a brémai focisták a kölni srácokkal randevúztak (1:1). November 21-én folytatódik a pontvadászat a gyepen. Akkor - többek közt - a Mönchengladbach kontra Augsburg meccset közvetíti a tévé/rádió – sajna nézők nélkül!

Fotó: -a-
Lap tetejére