RSS Feed

Bélyegre került Frakk, Lukrécia és Szerénke

M. A. - 2020. 11. 11. 13:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bélyegre került Frakk, Lukrécia és Szerénke

A Süsü, a sárkány mesejáték-figurái után a Magyar Televízió egy másik ikonikus mesesorozata, a Frakk, a macskák réme ismert karakterei is bélyegre kerülnek a Magyar Posta és az MTVA jóvoltából.

Frakk a cuki vizsla története, akit nem csak Károly bácsi imádott generációk gyerekkorát határozta meg. Az 1972-ben indult papírkivágásos animációs sorozat történetének megálmodója Bálint Ágnes volt, aki mellett többek között olyan szakemberek vettek részt az alkotómunkában, mint Várnai György, a figurák tervezője vagy Pethő Zsolt zeneszerző.

 

Nekem mondjuk a két macska – Lukrécia és Szerénke – volt a kedvencem, de az biztos, hogy már a zenéjét is imádtam, sőt, még felnőtt fejjel is örömmel nézem a rövid kis részeket. A Frakk, a macskák réme mese kedvenc karaktereit ábrázoló alkalmi bélyegblokkot november 4-én bocsátotta ki a Magyar Posta, az MTVA-val szoros együttműködésben. A bélyegkülönlegesség a négy évados mesesorozat főbb figuráit vonultatja fel, így természetesen, Károly bácsi feleségének, Irma néninek is ott a helye a képeken.

 

A Mesehősök bélyegsorozat a Frakk után is folytatódik: a Magyar Posta jövőre is egy igen kedvelt mesét és annak szeretett hőseit tervezi megjeleníteni bélyegein. Az egyedi frakkos bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei alapján készült, 50 ezer példányban. A bélyeg megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, kijelölt postákon és a www.posta.hu-n.


Fotó: rajzfilmhírek.hu
Lap tetejére