RSS Feed

Dél-koreai változatban jön a modern kori Hófehérke

M. A. - 2020. 11. 08. 12:44:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dél-koreai változatban jön a modern kori Hófehérke

Az év végén tervezik bemutatni A hercegnő és a hét törpe című dél-koreai animációs filmet. Ebben a klasszikus meséket megidéző, humoros történetben a mindenre elszánt, bátor hercegek hiába mentik meg a tündért a sárkány karmából, mégis átok sújtja őket és zöld törpékké változnak.

A történetet az egész család imádni fogja. Hogy miért? A zöld törpéket csak a világ legszebb leányának csókja változtathatja vissza őket, amire új külsejükkel nem sok esélyük van. Mondhatjuk erre, hogy hát nem cuki? Ilyen egy igazi, modern mese, vagy mégsem?

 

A dél-koreai animációs film a Grimm-testvérek Hófehérke-történetének parodisztikus és csavaros változata, olyan népmesei és klasszikus meseelemekkel vegyítve, mint az Andersen meséből ismert A piros cipellők. 

 

Persze itt is van gonosz királyné, aki a Fehér Birodalomban azon mesterkedik, hogy szépséget adó varázscipőt készítsen. Mostohalánya, a kedves, dundi Hófehérke felpróbálja a piros cipellőket és sudár, gyönyörű lánnyá változik. Hamarosan azonban menekülnie kell mostohája haragja elől, és közben még eltűnt édesapját is fel akarja kutatni. Így jut el a törpék otthonába és kezdetét veszi a közös kalandjuk: az elvarázsolt hercegek eredeti külsejükért küzdenek, a hercegnő pedig az apját szeretné visszakapni.

 

A film zeneszerzője az Emmy-díjas Geoff Zanelli (Barátom, Róbert Gida, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Demóna). A hercegnő és a hét törpe a humoros, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló mesesikerek, mások mellett a Shrek-filmek legjobb hagyományait követi. A tervek szerint december 31-től látható a hazai mozikban.

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére