RSS Feed

Ronaldo matraca

Csontos Tibor - 2020. 11. 10. 8:00:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ronaldo matraca

Juventus ventus! Mondhatta volna Rebrov edző, amikor közölte, hogy főleg a bekapott harmadik és negyedik góllal volt elégedetlen, amivel pluszban a Juventus megterhelte a Ferencváros hálóját, de hát nem tartotta bohóságnak a történteket. Az olasz sztárcsapat C-vitaminja, Cristiano Ronaldo ezúttal nem hozta zavarba az eftécé kapusát, vagyis nem ment neki a góllövés. Talán rosszul aludt a meccs előtti éjszakán, talán mert nem hozták utána kedvenc ágymatracát.

Mert hát C. Ronaldo számára a pihenés legfontosabb kelléke az ő jól megszokott matraca. Midőn még vírusmentes, boldog békeidőket éltünk, és úgy volt, hogy Budapesten Eb-csoportmérkőzéseken tombolhatunk maszk és távolságtartás nélkül a csodaarénában, a nemzeti sportlap kolumnás cikket közölt arról, hogy a portugál futballválogatott az Ensana Grand Margitsziget Health Spa luxusszállodájában ver tanyát az itteni csoportmérkőzések idején. Mi több, a tervek szerint a teljes hotelt kibérelte volna, hiszen bizonyára Ronaldo sem szíveli, ha fontos mérkőzések előtt megrohanják a rajongók egy-egy selfie gyönyörű pillanataiért. A portugál labdarúgó szövetség szálláscsinálói kétszer is elutaztak ide Margitszigetelni, hogy minden körülményt és feltételt ellenőrizzenek. Talán még azt is megnézték, hogy a Diego Maradonától már régen ellopott eposzi jelzővel emlegethető isteni Ronaldo kedvenc matraca eu-kompatibilis-e  a Grand Hotel ágyaival.

 A portugál szövetség egyébként semmit nem bízott a véletlenre, hiszen bár a csapatot az edzésekre és az Eb-mérkőzésekre az UEFA egyenjárműve szállította volna, Lisszabonban úgy döntöttek, hogy inkább Budapestre is elhozzák a saját buszukat. Melyben esetleg egy matrac is szállítható Lisszabon és Budapest között. A tervek szerint ugyanis Ronald kedvenc matracát ide is elhozták volna a csapat cuccával együtt. Mert hát vannak dolgok, amihez ő is ragaszkodik. Így ahhoz a matrachoz is, melyen kiváltképpen szeret aludni. Olvasható volt, hogy ezt a sztárnak kijáró sztármatracot mindenhová utána viszik, ahol ottalvásos mérkőzés vár rá. Elképzelhető azonban, hogy a Juventus eftécé elleni  béel liga puskásarénás mérkőzésére érkező olasz sztárcsapat poggyászában a matrac már nem kapott helyet. Következésképpen Ronaldo nem alhatott jól, ami nyilván kedvezőtlenül befolyásolhatta góllövési attitűdjét a szerdai mérkőzésen. Esetleg hitt abban, hogy erre a kevés éjszakára minek bajlódni a matraccal, ezúttal kibíri ő a szokott ágybetét nélkül is.

Kétségtelen, hogy rokonszenvesebben járt el, mint anno Madonna, aki az Evita budapesti forgatása idején kifogásolta az általa lakott pesti hotel lepedőjének és vécépapírjának minőségét, ezért a Lajtán túlról hozatott magának mindkettőből. Mellesleg nem tudom, van-e olyan magyar futballista a hazai ligákban, akinek a nyunyókáját vagy éppen a kedvenc matracát utána szállítják-e bármely hazai vagy külföldi zöldgyepes színrelépésére. Babusgatásukat látva még ezt is el tudom képzelni. Végül is, ha egy enbékettőben játszó futballistának diplomata útlevele lehet, egy ilyen matracszállítás már a legkevesebb.

 


Fotó: hu.wikipedia.org
Lap tetejére