RSS Feed

Peches Löw-legények

Mogyorósi Géza - 2020. 11. 09. 8:00:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Peches Löw-legények

Őszi három rangadójából csak egyet nyert meg a német labdarúgó válogatott. A diadalt a koronavírus-járvány sújtotta Kelet-Európában aratták, 20 ezer drukkoló előtt a kijevi stadionban. Noha októberben 1:2-re verték az Ukrán házigazdákat, előtte és utána csupán döntetlent tudott elérni a Löw-brigád. Mi a gondok forrása? Helyszíni szemle.

November 11-én a Cseh Köztársaság focistáit vendégeli meg a borongós, járvány fenyegette Németország. Ez lesz a germán válogatott őszi negyedik meccse. Haladjunk sorban! A törökök elleni októberi szezonnyitó rangadó után csalódottságának adott hangot Jogi Löw. A szövetségi tréner merészen fiatalította csapatát, ám döntetlennél többre nem futotta erejükből. Csak pár száz szerencsés szurkoló lehetett szemtanúja a helyszínen, Kölnben a  nemzeti tizenegy hullámzó játékának. Több búzdítás kellett volna? Háromszor vezettek. Ám az eurázsiai legényegylet minden alkalommal kontrázott. A négyszeres világbajnok németek pechére a hosszabbításban is. Így alakult ki a múlt havi 3:3-as végeredmény. Azon az estén az NSZK együttese bő 320 nap után is nyeretlen maradt!

Az európai labdarúgás legszebb hajú, milliomos trénere talán nem kerül egyhamar lapátra. Őszi, második nemzetközi rangadójukon – 20 ezer fős stadionban – 1:2-re verték az Ukrán házigazdákat, pedig a többség nem nekik drukkolt... Kijevből villámgyorsan tértek haza a fiúk, de nem sokat lazsálhattak. Október 13-án a svájci lövészegylettel játszott a Löw team. A gólerős, sivár eredmény: 3:3. Van még hova fejlődniük a német labadúgóknak. Novemberben a csehekkel randevúznak legközelebb.

Feszes a sztárok programja, mert három nappal később – november 14-én este – német-ukrán visszavágót játszanak. Illene ismét győzniük. A 14 esztendeje szövetségi kapitány Löw láthatóan kísérletezik gárdája fiatalításával, mert előbb-utóbb a „veterán” kedvencek levonulnak a pályáról. Ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt nem tudott idén annyit és úgy edzeni (összerázódni) a német válogatott, ami több sikerhez vezetett volna. A döntetlen már-már kudarcnak számít Európa szívében. S bizony 2020-ban csak októberben aratta első szerény diadalát a nemzeti tizenegy - ez focistákat, sportvezetőket és szurkolókat egyaránt frusztrál itt Németországban!


Fotó: -a-
Lap tetejére