RSS Feed

Gulácsi góljai

Mogyorósi Géza - 2020. 11. 06. 8:00:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gulácsi góljai

Az ezekben a hetekben az öreg kontinens tíz legjobb portása közé beválasztott Gulácsi Péter német klubja ősszel tartósan a Bundesliga éllovasa volt. Az persze kapus sors, hogy az ember több gólt kap, mint lő. Ez történt a legutóbbi, őszi (Champions League) nemzetközi rangadón is, midőn az Old Trafford arénában a manchesteri srácok ötször rezegtették meg a lipcsei vendégek hálóját.

Hetvenöt esztendővel a második világháború után is van annak valami speciális íze, ha brit és germán klubok csapnak össze a gyepen. A magyar válogatott sudár hálóőre az RB Leipzig sztárjaként a Manchester United elleni BL randevún az első félidőben még hősiesen védte kapuját. A 21. percben kapott gólt Mason Greenwood akasztotta be Gulácsinak. Péter aztán szinte unatkozhatott. A szünetet követően, s főleg a meccs végén táltosodtak meg a profi házigazdák. Alig negyed óra alatt négyszer rezegtették meg a keletnémet klub hálóját.

Ennyi még gombócból is sok – gondoltam Berlinben. Szerintem a védelem rapid összeomlása megdöbbentette a lipcsei drukkereket ott, a távoli Szászországban izgulva labdarúgóikért, akik azon a borongós estén első sorban „labdakapók” voltak. Ötször trafáltak összesen bele Péter kapujába, Engels Frigyes hajdani kedvenc iparvárosának legényei. A 22 esztendős Marcus Rashford 16 percen belül triplázott. Manchester United – RB Leipzig 5:0.

De az élet megy tovább. A Hungary-Izland meccsen Péter novemberben újra bizonyíthat – meg előtte/utána a Bundesligában. Tehetséges, ügyes kapusunk még csak 30 éves. A magyar válogatottat nemzetközi tapasztalatokkal gazdagítja az idegenlégiós Gulácsi. Szerintem a Manchesterre sem haragszik már. Németországi nyilatkozatait hallva öröm, hogy korrektül elemzi a bel- és külhoni rangadókat, ahol néha gólokat kap. Mint a minap egyet a Gladbach ellen. S épp szerdán feledtették el a manchesteri fiaskót, amikor legyőzték 2:1-re a PSG-t, így versenyben maradtak a csoport második vagy harmadik, tehát továbbjutó helyéért.  Gulácsi bravúrjainak, többek között tizenegyest is védett, ebben főszerepe volt.


Fotó: rangado.hu
Lap tetejére