RSS Feed

Újra gyilkos után kutat a népszerű nyomozónő

M. A. - 2020. 10. 30. 13:00:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Újra gyilkos után kutat a népszerű nyomozónő

A napokban jelenik meg M. J. Arlidge: Meghaltok mind című regénye. A szerző az elmúlt húsz évben csúcsminőségű televíziós drámákkal foglalkozott, most könyvben is bizonyított.

M. J. Arlidge nevéhez olyan bűnügyi sorozatok köthetők, mint A néma szemtanú, a Torn, az Anyák és fiúk, legutóbb pedig az ITV nagysikerű sorozatán, a Bűn és ártatlanságon dolgozott. Bemutatkozó thrillere, az Ecc, pecc, amelyben bevezeti Helen Grace fel- ügyelő alakját, világsikert hozott. Ezt nyolc további thriller követte Helen Grace felügyelő főszereplésével – mindegyik helyet kapott a Sunday Times bestsellerlistáján.

 

A Meghaltok mind a kilencedik regény a népszerű nyomozónővel. „Egy óráig leszel még életben” - egy telefonhívás egyetlen mondata. A hívó letette a telefont. Biztosan csak egy telefonbetyár... Vagy valaki tévedett, rossz számot hívott. Bármi valószínűbbnek tűnik a szörnyű igazságnál: valaki figyel, lesben áll, készen arra, hogy egy óra múlva kioltsa az életed.

 

Hogy miért azt Helen Grace felügyelőnek kell kiderítenie. Nem először vadászik gyilkosra, de most úgy tűnik, mintha a tettes folyamatosan egy lépéssel a rendőrség és az áldozatok előtt járna. Nincs indíték, nincsenek tanúk és nincsenek nyomok - nincs más, csak a merő félelem – így pedig egy óra az örökkévalóságig is eltarthat.

 


Fotó: GABO
Lap tetejére