RSS Feed

Ambrus Attila nem jár bankba

hvg.hu - 2020. 10. 27. 17:26:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ambrus Attila nem jár bankba

Három éve mutatták be a Viszkis című filmet, szerepelt az Ázsia Expressz című utazós realityben, most pedig a TV2 a Farm VIP című tanyasi valóságshow-jában tér vissza a képernyőre Ambrus Attila.

Mint a Blikk kérdésére elmondta, a valóságshow-hoz nem fűlik a foga, de amikor elmondták, miről fog szólni a Farm VIP, belátta, ezt szívesen vállalná. „Örülök, hogy ez a műsor betekintést enged a vidéki élet nehézségeibe. Nehéz ezt a szakmát elsajátítani: állatokat tartani és élelmiszereket előállítani. Már tudom, mit kell másképp csinálnom a privát gazdaságomban.”

A lapnak azt is elmondta a korábbi bankrabló, hogy azóta soha nem jár bankba, a szabadulása óta csak kétszer voltam pénzintézetben. „Mindkét alkalommal lefagyott a számítógépes rendszerük. Rossz az aurám, ezt vicc nélkül mondom. A családunk bankos ügyeit a feleségem intézi."

A volt Viszkis szerint, aki kis országban kerül skatulyába, az ott is marad. Viszont már tudja pozitív értelemben használni a „karcos múltját”. „Amikor hívnak, hogy tartsak előadást, mindig elmondom, az életemnek az a tanulsága, hogy minden mélységből fel lehet állni, és a legfontosabb üzenet, hogy egy esély mindenkinek jár." De azt is tudja, hogy a Viszkis szerepből a haláláig nem fog kimászni.

Ambrus Attila 1993 és 1999 között 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. tizenhét év fegyház büntetésre ítélték, Jó magaviselete miatt 12 év után 2012-ben szabadult. Azóta keramikusként dolgozik.

Fotó: -a-
Lap tetejére