RSS Feed

Horváth Csaba: Zugló már nem a főváros mostohagyereke

zuglo.hu - 2020. 10. 28. 13:00:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Horváth Csaba: Zugló már nem a főváros mostohagyereke

Zugló az elmúlt évtizedben a főváros mostohagyermeke volt, de szerencsére ez a múlt évi választások következtében megváltozott – mondta Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere Zugló egyik legfontosabb közlekedési útvonalának, a felújított Ond vezér útnak az átadásán. A Füredi lakótelep és ezáltal Zugló egyik legfontosabb útját már napokkal ezelőtt megnyitották a forgalom előtt, ezzel megkönnyítve a környéken lakók és dolgozók életét.

Csaknem egy hónappal a tervezett határidő előtt hivatalosan is átadták a felújított Ond vezér utat. A Füredi lakótelep és ezáltal Zugló egyik legfontosabb útját már napokkal ezelőtt megnyitották a forgalom előtt, ezzel megkönnyítve a környéken lakók és dolgozók életét.


– Zugló az elmúlt évtizedben a főváros mostohagyermeke volt, de szerencsére ez a múlt évi választások következtében megváltozott – mondta Horváth Csaba az átadáson. – Ennek köszönhető többek között az Ond vezér út felújítása is. Ez az első útszakasz, amely elkészült Zuglóban, és a fejlesztések folytatódnak. Jövőre egy másik fontos szakasz, a Vezér út újul meg.

Az Ond vezér úti beruházás egyébként jóval a tervezett, november 15-i határidő előtt elkészült, így az ott lakók életét sikerült a lehető legkevésbé megterhelni.

– Az új városvezetés a négyéves programjában kiemelten kezeli a fejlesztéseket – magyarázta Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes. – Az előző városvezetés több mint száz milliárd forintnyi felújítást nem valósított meg, mi azon dolgozunk, hogy ezeket minél előbb pótoljuk. Az Ond vezér út kiemelt projekt volt, amely a vártnál gyorsabban elkészült, és nemcsak az autó- és tömegközlekedés, hanem a gyalogosok számára is kényelmesebb és biztonságosabb közlekedést biztosít.


Az Ond vezér út felújítása bruttó 617 millió forintból valósult meg. A Budapest Közút Zrt. a Füredi út és a Szentmihályi út között közel 6500 négyzetméter útpályát, 1700 négyzetméter parkolót, 1500 négyzetméter járdát, 2500 méter út- és járdaszegélyt újított fel. Az említett szakaszon négy, megerősített burkolatú trolimegállót alakítottak ki, valamint 250 négyzetméter útburkolati jelet is felfestettek. Három gyalogátkelőben forgalomcsillapító középsziget épült, és minden útcsatlakozásnál új, a vakok és gyengénlátók segítését szolgáló térkőelemet építettek be. A gyalogátkelők környezetében a közvilágítást is fejlesztették.

Fotó: zuglo.hu
Lap tetejére