RSS Feed

Szászország: lángoló kocsik

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 10. 22. 17:46:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szászország: lángoló kocsik

Az Európai Unió legnépesebb tagállamában a fűtési szezon beköszöntével sem telik el nap tűzkatasztrófák nélkül. Már évek óta gond, hogy Berlintől Hamburgig évente több ezer autót gyújtanak fel – zömében – ismeretlen tettesek. A volt NDK tájain is terjedőben ez a fajta bűncselekmény.

Októberben sem unatkoznak a szászországi tűzoltók. Legutóbb egy lángoló sportkocsihoz riasztották éjszaka az egyenruhásokat. A lipcsei locsoló brigád gyors akciója ellenére szinte por sem maradt a drága Porsche Carrerából. A 48 esztendős német tulaj és a szakemberek is szándékos gyújtogatásra gyanakszanak. A totálkárossá vált farmotoros kupét a hatóság lefoglalta.

Szintén e napokban kellett kivonulniuk a szászországi hamutipróknak egy  delitzschi vállalkozás telephelyére. A hűs hajnalon két jármű lángolt. A Volkswagen Sharan, illetve T4 modellekben több ezer eurós kár keletkezett. Ebben az ügyben is bűncselekményre valló nyomokra bukkantak a tűzoltók. A 42 éves cégvezetőnek – egyelőre – sejtelme sincs, hogy ki és miért rongálta meg a VW-ket. A keletnémet rendőrség specialistái vizsgálják a lefoglalt gépkocsikat. Ám a hatóság és a biztosító társaságok tapasztalatai szerint a tettesek csak ritkán buknak le.

Fotó: -a-
Lap tetejére