RSS Feed

Bundesliga: őszi rózsás forradalom

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 10. 15. 17:35:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bundesliga: őszi rózsás forradalom

A negyedik játéknappal október 17/18-án folytatódik a német első osztályú labdarúgó bajnokság. A Bundesliga toplistáját Gulácsi Péter klubja vezeti jelenleg. A tabella alján Szalai Ádám együttese a Mainz, s a Schalke vesztegel. Az őszi idény 2020. december 21-én ér véget az NSZK-ban.

A drukkereket meglepő, őszi rózsás forradalomnak is nevezhető az a szituáció, hogy furcsa módon nem a bajor stoplis brigád vezeti a német tabellát. Hiszen a bajnokságban eddig ragyogóan szerepelt Gulácsi Péter klubja a sztár. Így a negyedik játéknap küszöbén az RB Leipzig vezeti a Bundesliga toplistáját az Augsburg együttese előtt. Mint emlékezetes a berlini Hertha BSC október elején majdnem döntetlen játszott Münchenben. De az FC Bayern felkapaszkodott a tabella negyedik helyére, miután odahaza 4:3-ra verték meg – tudással és szerencsével – a Spree-parti vendégeket. Robert Lewandowski lőtte akkor vasárnap a bajorok összes gólját. A varsói születésű milliomos labdazsonglőrnek főszerepe van abban, hogy csapata javuló formát mutat. Október 17-én a Bielefeld együttese lesz a következő ellenfelük, míg a Hertha a stuttgárti srácokkal gurigázik majd.

Szóval a hó derekáig a lipcsei, az augsburgi és a frankfurti fiúk a dobogósok a német első osztályú labdarúgó bajnokságban. Az FC Bayern 13:7-es gólaránnyal a negyedik, mögötte a Dortmund, Hoffenheim, Bréma trió vesztegel. A 13.  placcon a Hertha állomásozik ideiglenesen. Az őszi 8:8-as mérlegére csak irigykedhetnek a Bundesliga sereghajtó klubjai: a Köln, a Mainz és a Schalke. Az idény karácsony küszöbén ér véget, s már január elején folytatódik a pontszerzés a germán gyepen!

Fotó: -a-
Lap tetejére