RSS Feed

Fürjes szereptévesztésben

Dalia László - 2020. 10. 15. 8:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fürjes szereptévesztésben

Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára levélben kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kövesse meg a budapestieket és minden jóérzésű magyart, akiket megbántott azzal, hogy támogatta Bíró Lászlót, a Budapestet Judapestnek nevező „rasszista jelöltet" a borsodi időközi parlamenti választáson. Nos, az államtitkár súlyos szereptévesztésben van.

A Karácsony főpolgármestert minden irányból gyalázó irodalom már  több kötetnyire rúg, s elég, ha a szerdai Magyar Nemzetből idézek, amely mindennap bebizonyítja. hogy nem méltó e névre, s már-már a "sajtótermék"címkét sem érdemli meg. "Nem mondhatni, hogy Karácsony Gergely tétlenkedik, lopja a napot. A fatális tévedésből hatalomra vergődött (lökdösött) jellemtelen kommunista főpolgármester nagy erőkkel formálja Budapestet..."
Tekintélyes a kórus, amely ez ügyben munkálkodik, hiszen Orbánnál mindenkinek bizonyítania kell a hűségét és senki sem maradhat tiszta, főleg nem semleges. Azok, akik nem szolgálták ki kritika nélkül már régóta száműzetésben töltik napjaikat, s legfeljebb egy polgármesterségnek örülhetnek, már alkotmánybírák sem lehetnek.

Fürjes Balázs alighanem pártfeladatként kapta, hogy nonstop piszkálja Karácsonyt, mert a hírek szerint őt jelölik majd a XII. kerületben országgyűlési képviselőnek, s azért meg kell dolgozni. Ha 2022-ben megválasztják a Hegyvidéken, akkor  az is benne lesz a munkaköri leírásában, hogy az ellenségre napestig lőni kell. Azám, de még nem tartunk ott. Egyelőre az van, hogy Karácsony pártelnökként támogatta Bíró László jelölését, aki évekkel korábban valóban csúnya dolgokat mondott. Azóta bocsánatot kért, s ugye lehet az őszinteségében kételkedni, de megtette, amit sok kormány párt által támogatott nyíltan antiszemita, rasszista potentát sosem. Ja, az a mi tehenünk...

Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár, s neki így reggeltől estig azon kéne gondolkodnia, hol épüljön új Duna híd, honnan lehetne átcsoportosítani pénzeket, hogy a kormány által eddig támogatott Biodóm építését befejezzék és ha egy új atlétikai stadionra van 100 milliárd, amely a világbajnokság után ott tátong majd üresen, akkor miért jut a Lánchídra csak 6 milliárdos támogatás. Tudom, ezekre a kérdésekre nehéz válaszolni, nem is nagyon szoktak.Volna hát dolga Fürjesnek, s amíg Budapesttel foglalkozott, addig szimpatikus is volt, mint szakember. Ám ebből a köpenyből kilépett és most más szerepet játszik, de ezzel eljátszotta a hitelességet is. Kár.

Fotó: -a-
Lap tetejére