RSS Feed

Az Éden is versenyez a szolnoki filmfesztiválon

M. A. - 2020. 10. 15. 17:00:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az Éden is versenyez a szolnoki filmfesztiválon

Az Éden című film nyitotta meg az október 18-ig tartó Alexandre Trauner Art/Film Fesztivált Szolnokon. Idén tíz produkció került a fesztivál nagyjátékfilmes versenyébe, ahol több filmet első alkalommal láthat a magyar a közönség.

 

Október 13. és 18. között rendezik meg Szolnokon az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivált. Idén tíz produkció került a fesztivál nagyjátékfilmes versenyébe, ahol több filmet első alkalommal láthat a magyar a közönség.

 

Október 13-án a Pál Adrienn c. filmjéért Cannes-ban FIPRESCI-díjjal kitüntetett Kocsis Ágnes legújabb, Éden című alkotásával nyitott a szolnoki fesztivál. A rendezővel és a látványért felelős alkotókkal a vetítést követően a fesztivál közönsége is találkozhatott. A játékfilm világpremierje a rangos seregszemleként nyilvántartott Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

 

Kocsis Ágnes Éden című legújabb alkotása számos fesztiválmeghívásnak tesz eleget az ősszel, többek között Luxemburgban, Pozsonyban, Rigában, Gentben, Vilniusban, Wroclawban és Thessalokiniben lesz látható az elkövetkező két hónapban. Az egyre aktuálisabb témát feldolgozó film hazai, októberre tervezett bemutatója a járványhelyzet miatt kora tavaszra került át.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére