RSS Feed

Rebrov - nem elég, hogy magyar vagy

NS - 2020. 10. 14. 12:27:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rebrov - nem elég, hogy magyar vagy

A Ferencvárost a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezető Szerhij Rebrovval az Origo készített exkluzív interjút, amelyben beszélt az edzői módszereiről, a gyerekkoráról és arról, miért szeret a zöld-fehérek edzője lenni.

„Azt hiszem, fontos a játékosoknak, hogy ne veszítsenek a motivációból, szeressenek keményen dolgozni, tovább fejlődni – válaszolta Szerhij Rebrov arra a kérdésre, hogy lehet-e ezen a szinten tartani a Ferencvárost. – Az én filozófiám az, hogy ha a játékos elveszíti a motivációját, akkor változtatni kell. Meg lehet nézni, az első évemhez képest hány poszton változott a keret. A futballistáknak intenzíven kell dolgozniuk, és persze kellenek a megfelelő képességek is. A legfontosabb: ha valaki nem motivált, annak mennie kell, és vérfrissítésre van szükség. Félévente három, négy, akár öt játékost is cserélünk, mindenkinek éreznie kell, hogy van konkurencia a posztján, így maradhatunk versenyben.”

Az ukrán szakember reagált arra a kritikára is, miszerint túlságosan is a külföldi labdarúgókra támaszkodik az FTC.

„Mindig lesznek ilyenek. Amikor Szaúd-Arábiában fociztam és nyertünk a második meccsemen 6–0-ra, az első kérdés az volt, hogy mi ez az unalmas játék, minek passzolunk ennyit. A fociban a legfontosabb, hogy legyen konkurencia. Én nem nézem, hogy magyar vagy külföldi az illető. Nekem fontos lenne, hogy a legjobb magyarok a Fradiban focizzanak, de ez nem így működik. Ha megnézzük a válogatottat, a tagjainak kilencven százaléka külföldön légióskodik. Nem egyszerű őket hazahozni. Ha továbbra is a legmagasabb szinten akarunk szerepelni, akkor konkurencia kell a posztokra, néha ezt a harcot pedig elveszítik a hazai játékosok. Valaki nem lehet csak azért a csapatban, mert magyar.”

Fotó: -a-
Lap tetejére