RSS Feed

A Covid miatt a veszprémi kézisek is szigorúan élnek

M. A. - 2020. 10. 13. 8:30:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Covid miatt a veszprémi kézisek is szigorúan élnek

Mindenképpen a lehető legerősebb csapattal szeretne ott lenni decemberben a Telekom Veszprém a kölni Final4-on, ezért nagyon szigorú protokoll szerint élnek a játékosok. Nem élnek közösségi életet, csak az aréna és az otthonuk között ingáznak.

A BL-t nagyon jól kezdte a Veszprém, három meccsen három győzelmet szerzett. Legyőzte a Nantes, a Zágráb és a Motor csapatát is, de mégis a világjárvány mozgat mindent.

 

„Mindenki a Covid-járványra és a fertőzésre kíváncsi. Utánpótlásban van pozitív esetünk, az egyes csapatnál még hála Istennek nincsen a mai napon” – nyilatkozta Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója a Sport TV-nek.

 

A csapatnál cincs sérülés, nincs megbetegedés. Most. „Arra számolunk, hogy talán a sérülést egy alapvetően jó felkészülési időszak után el tudjuk kerülni, hiszen mindenki kirobbanó fizikai formában van. Hála a fitneszedzőnknek, nagyon jól felkészítette a fiúkat. Még egyébként a Covid első hulláma alatt is mindenki követte azokat, amiket Marija Lojanica  kiadott feladatokat. Szeretnénk elkerülni ebben a második hullámban, hogy a fiúk megfertőződjenek, és azt kell mondanom, hogy rettentő fegyelmezetten, hihetetlenül tartják azokat a protokollokat, amiket előírtunk nekik” – mondta Csík Zoltán.

 

A nagyon erős protokollra példákat is mondott a klubvezető: „Nincs éjszakázás, nincs elmenetel sehova. Az otthon van és az aréna, és nincs semmilyen közösségi élet. Igazából nem akarok példákat hozni, de veszprémi játékost nem lehet látni az éjszakában selfiezgetni, az Instagramra feltenni fotókat, mert nekik más a céljuk, mást akarnak, el szeretnék kerülni azt, hogy hat hétig karanténban legyenek, és esetlegesen kiessenek egy Final4-ból.”

 

A magyar bajnokság résztvevői számára eddig nem volt kötelező tesztelni a játékosokat, de ez már megváltozott, ami örömteli Csík Zoltán szerint. Ettől függetlenül a BL-csapatok számára kockázatokat rejt magában, hogy több fronton is helyt kell állni, mert ez a vírus nem vicc, nagyon megviselheti a szervezetet.

 

 

 


Fotó: Vörös Dávid / telekomveszprem.hu
Lap tetejére