RSS Feed

Hertha – 8:8-as gólarány

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 10. 07. 12:13:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Hertha – 8:8-as gólarány

A német első osztályú labdarúgó bajnokságban eddig ragyogóan szerepelt Gulácsi Péter klubja. Így a negyedik játéknap küszöbén az RB Leipzig vezeti a Bundesliga toplistáját az Augsburg együttese előtt. A berlini Hertha BSC október elején majdnem döntetlen játszott Münchenben.

Az FC Bayern immáron felkapaszkodott a tabella negyedik helyére. Miután odahaza {Allianz-Arena} 4:3-ra verték meg – tudással és szerencsével – a Spree-parti vendégeket. Robert Lewandowski lőtte a bajorok összes gólját. A varsói születésű milliomos labdazsonglőrnek főszerepe van abban, hogy csapata javuló formát mutat. Október 17-én a Bielefeld együttese lesz a következő ellenfelük, míg a Hertha a stuttgárti srácokkal gurigázik majd.

Szóval a hó derekáig a lipcsei, az augsburgi és a frankfurti fiúk a dobogósok a német első osztályú labdarúgó bajnokságban. Az FC Bayern 13:7-es gólaránnyal a negyedik, mögötte a Dortmund, Hoffenheim, Bréma trió vesztegel. A 13.  placcon a Hertha állomásozik ideiglenesen. Az őszi 8:8-as mérlegére csak irigykedhetnek a Bundesliga sereghajtó klubjai: a Köln, a Mainz és a Schalke. Az idény 2020. december 21-én ér véget, s már január elején folytatódik a pontszerzés a germán gyepen!

Fotó: -a-
Lap tetejére