RSS Feed

Rummenigge tortája

Mogyorósi Géza - 2020. 09. 23. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Rummenigge tortája

Szép ajándék egy sportvezetőnek, ha egyesülete – jelen esetben az FC Bayern – egyedüli teamként úgy diadalmaskodott a BL-ben, hogy az összes mérkőzésén, vagyis tizenegy rangadón zsinórban győzött. A müncheni labdarúgók játékstílusában hamarosan mi is gyönyörködhetünk.

Hiszen a Puskás Arénában az Európa Ligában diadalmaskodó Sevilla ellen lépnek majd pályára. Szerintem a magyar miniszterelnök szakít időt a meccsre! Karl-Heinz Rummenigge talán Budapesten is koccint születésnapjára! Pláne, hogy az ingázók, bérvadászok és német drukkerek előtt nyitva lesz az osztrák-magyar határ! Úgy három ezer bajor szurkolóra számíthatunk az ősszel. Sajna – vélem – a nők aránya megint nem fog stimmelni. De miért lenne több hölgy az Öcsi Stadionban, mint a Duna-parti parlamentben!? Vajon lehet-e maszkban szotyizni? Hm. S az is kérdéses, hogy a német kormány által e hó derekán rizikós régiónak minősített Budapestre hány sportbarát merészkedik majd el?

Emlékezetes, hogy a Bajnokok Ligájának augusztusi döntőjében, Lisszabonban is nyertek a német focisták. Paris Saint-Germain – FC Bayern München 0:1 {Coman 59.} Van mit ünnepelni! Hamarosan, a budapesti bajor-spanyol meccs másnapján 65 gyertyát fújhat el tortáján a nyugatnémet labdarúgó válogatott hajdani frontembere.  Karl-Heinz Rummenigge majd' száz nemzetközi rangadón összesen 45 alkalommal rezegtette meg az ellenfél hálóját. A nagyon sikeres FC Bayern München AG vezetője ma is sportos férfi. Barátai titokban már készítik elő a nagy szülinapi bulit, mely szinte egybe esik a Bundesliga szezon startjával és a Puskás Aréna nemzetközi gyepcsatájával.

„Kalle“ - így becézik cimborái és a bajor szurkolók a müncheni, milánói és genfi klub hajdani fenegyerekét. Az 1955. szeptember 25-én született fiúcska napjaink egyik legismertebb és leggazdagabb német sportvezetője. Futott is eleget életében. Az FC Bayern „munkaruhájában” 1974-től rúgta a bőrt. Egy évtized alatt 310 meccsen játszott. Tegyük hozzá, nem is rosszul. Összesen 162 góllal bosszantotta fel az ellenfelet. Aztán az olasz foci – cseppet sem szürke – hétköznapjaiba is belekóstolt.

Az Inter Mailand együttesében 1987-ig 64 találkozón 24-szer talált a hálóba. Itáliából  Karl-Heinz Rummenigge Svájcba igazolt. Utolsó aktív éveit a - most 130 esztendős - Servette Football Club Genève csapatában töltötte. 1990-től az ARD tévéállomás sport szakértőjeként kamatoztatta szakértelmét. „Kalle”.t, Franz Beckenbauerrel közösen '91-ben kérték fel az FC Bayern elnökhelyettesi posztjára. 2002 óta pedig az öt gyermekes ex-csatár a Bundesligában és a nemzetközi porondon is oly' sikeres, 2020-ban sokadszor bajnok bajor „foci cég” irányítója. Micsoda karrier!

Fotó: -a-
Lap tetejére