RSS Feed

A világjárvány miatt került bajba a híres New York-i múzeum

M. A. - 2020. 09. 21. 9:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A világjárvány miatt került bajba a híres New York-i múzeum

Kénytelen elárverezni több műtárgyát a Brooklyn Múzeum, mert a koronavírus-járvány miatt olyan nehéz anyagi helyzetbe került, hogy nem tudja máshogy biztosítani a fennmaradását.

De nem ők az egyetlenek, akik kulturális intézményként megsínylik a pandémiás időszakot. A londoni Globe Színháznak is nehézségei akadtak, és ez a lista még hosszasan sorolható lenne. Most a New York-i Brooklyn Múzeum döntött úgy, hogy meghozz a nehéz döntést. Az 1887-ben megnyílt, 160 ezer természettudományi, néprajzi és 19-21. századi szépművészeti tárgyat őrző Brooklyn Múzeum, a metropolisz második legnagyobb kiállítási központja, hathónapos szünet után fogad újra látogatókat.

 

A The New York Times arról számolt be, hogy 12 műalkotás között, amelyre októberben a Christie's árverésén licitálni lehet, idősebb Lucas Cranach és Gustave Courbet festményei is szerepelnek az árverezésre bocsátott tárgyak között.

 

Az október 1. és 15. közötti aukció sztárjának Cranach "Lucretia" című, 1526-27 körül keletkezett festménye ígérkezik, amely a becslések szerint 1,8 millió dollárért kelhet el, ami talán egy időre kiutat biztosít a neves múzeum számára.

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére