RSS Feed

Bobál Gergely alapemberré válna a CD Nacionalban

MTI - 2020. 09. 20. 8:09:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bobál Gergely alapemberré válna a CD Nacionalban

Bobál Gergely szeretne stabil játékos és vezéregyéniség lenni a portugál élvonalban újonc CD Nacional labdarúgócsapatánál, amelyhez idén nyáron igazolt.

    "Teljesen új a közeg és a futballfilozófia is számomra. Szeretném mihamarabb felvenni a ritmust, azon leszek, hogy minél többet játsszak, minél többet fejlődjek, minél több gólt szerezzek, és benn tudjon maradni a csapat" - nyilatkozta a 25 éves csatár az M4 Sporton, a Sporthíradó című műsorban.
    A Zalaegerszegről igazolt futballista hozzátette, nagyon komoly felkészülés áll mögöttük, amely hét hétig tartott. Öt élvonalbeli csapattal játszottak edzőmeccset, és jól teljesítettek.
    "Nagyjából tisztában vagyok a képességekkel és a csapat helyzetével. Szerintem újonc létünkre jó eredményekre leszünk képesek a bajnokságban" - vélekedett.
    Bobál hozzátette, a CD Nacional a támadófutballra törekszik, szinte az egész meccsen igyekszik letámadni ellenfelét, de a portugál első osztályban amúgy is minden csapat szeret sok labdabirtoklással játszani és támadni.
    "Nagyon sok újdonságot tanultam már most arról, hogyan tudnám segíteni a csapatot, a csapat pedig hogyan tudná kihasználni az erősségeimet" - magyarázta. Mint mondta, az edzéseken nagyon sok a dinamikus gyakorlat, az 5-10 méteres sprintek, ezeknek köszönhetően fizikálisan sokat fejlődött, másrészt taktikailag is előrelépett.
    "Szeretnék stabil játékos, vezéregyéniség lenni. Az edzőmeccseken jöttek a gólok, remélem, ezt a formát tudom folytatni" - szögezte le Bobál, akinek csapata szombaton - magyar idő szerint - 17 órától a Boavista együttesét fogadja az első fordulóban.
Fotó: -a-
Lap tetejére