RSS Feed

Svájc kedvence a cuki rinocérosz

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 09. 19. 17:07:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Svájc kedvence a cuki rinocérosz

A két világháború között a békés alpesi mini államban megnyílt zürichi Zoonak napjainkban sok ezer kisebb-nagyobb lakója van. A 27 hektáros festői környezetben mintegy 380 féle állattal találkozhat a közönség. A park története a 20. század hajnaláig nyúlik vissza.

Severin Dressen személyében júliustól új igazgatója van Svájc legnépszerűbb állatkertjének. A direktor büszkesége Tanda. A gigantikus orrszarvú mama a nyár küszöbén adott életet Ushindinak. A kezdeti szem problémák elmúltával e napokban már a nagyközönségnek is bemutatkozott a „nagy pofájú”, szélesen mosolygó bájos borjú. A két világháború között a békés alpesi mini államban megnyílt zürichi Zoonak 2020-ban seregnyi kisebb-nagyobb lakója van. 

A 27 hektáros festői környezetben mintegy 380 féle állattal találkozhat a közönség. A park története a 20. század hajnaláig nyúlik vissza, midőn egy svájci származású politikus a fekete kontinensről egy oroszlán párost ajándékozott a német nyelvű településnek. A Zoo 1929 kora őszén tárta szélesre a kapuit. Évente 1-1,5 millió látogatót fogad, ha a koronavírus, vagy más kór miatt nem kényszerül korlátozásokra a legendás közép-európai farm.

A svájciak „pöttömyni”, egzotikus kedvence szeptemberben már elmúlt négy hónapos. A nyáron friss direktort kapott Zoo Zürich egyik legifjabb, mázsás lakója, Ushindi vidáman futkározik tágas karámjában. A  „Lewa Savanne” afrikai hangulatot áraszt. Ezt a kora őszi kánikulai klíma is segíti – Európa szinte valamennyi állatparkjában. Tanda és fürge csecsemője naponta sárfürdőzik – a publikum örömére! A Kenyában és más régiókban kihalással fenyegetett négylábúak megmentésének, szaporításának  friss sikerét jelzi Ushindi jó egészségi állapota.

Fotó: -a-
Lap tetejére