RSS Feed

Szászországi nyugdíjas találkozó

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 09. 16. 12:11:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Szászországi nyugdíjas találkozó

Három évtizeddel Németország újraegyesítése után, már 47 millió autó rója az utakat. Azok a polgárok is vidáman gurulnak, akiknek még az NDK-ban gyakran 10-15 évet kellett várniuk egy új Trabantra, Wartburgra, Daciára. Sokan idős korukban pótolják be az ifjúságuk idején elmaradt (volán) tekerést!

A Szász Szabad Tartományban sincs ez másként! A Drezda közeli, 6 ezer lakosú település, Stolpen volt e nyár végén egy érdekes karambol helyszíne. A főszereplő egy 86 éves bácsi volt, aki Volkswagen Golfjával egy jobb kanyarban áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy ©koda Roomsterrel. A VW vezetője, és hölgy utasa (77) könnyebb sérülésekkel megúszták a közúti kalandot.

Rosszabbul járt a cseh modellt vezető 80 esztendős férfi. Őt és az autóban mellette helyet foglaló asszonyt (82) mentők szállították kórházba, sebesülésük műtéti beavatkozást tesz szükségessé – így a hatósági közlemény. Németországban a jogosítvány megszerzése után – balesetmentes közlekedés esetén – az idősebb korosztály számára is csak ajánlott, de nem kötelező a rendszeres egészségügyi vizsgálat. Így 90 évnél korosabb személyek is vidáman (?) vesznek részt az egyre sűrűbb forgalomban.

Fotó: -a-
Lap tetejére