RSS Feed

Maszkviselés: Bécs szigorítana

Eurokomm PR - Budapest - 2020. 09. 15. 13:00:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Maszkviselés: Bécs szigorítana

Az orvosi válságstáb ajánlásainak megfelelően szigorúbb maszkviselést javasol Michael Ludwig (képünkön), Bécs polgármestere. A bárpultnál is maszkot kellene viselni és azt az éttermekben is csak az asztalnál lehetne levenni. A tesztelés továbbra is kiemelt fontosságú, augusztusban Bécsben naponta átlagosan 4.300 tesztet végeztek el.

A koronavírus-fertőzöttek emelkedő száma miatt Bécs a szigorúbb maszkviselés és az átfogó tesztelés mellett teszi le a voksát. Utóbbival a tünetmentes fertőzöttek felfedezése és a fertőzési láncok megszakítása a célja. "Bécs több tesztet végez, mint bármelyik másik tartomány. Eddig összesen 337.566 tesztet végeztünk el, augusztusban átlagosan napi 4.300 darabot. A bécsi tesztstratégiával olyan eseteket is felfedezünk, melyek különben rejtve maradnának", emelte ki Michael Ludwig, Bécs polgármestere.

A kórházakba és otthonokba való felvétel előtt Bécs ellenőrzést és rutinszerű tesztelést végez a rizikócsoportok, az idősek és a másfajta betegséggel is küzdők védelme érdekében. A város ajánlásai között szerepel a maszkhasználat a teljes kereskedelemben, a piacokon, a vendéglátásban például az asztalhoz vezető úton vagy a bárpultnál. A munkahelyeken könnyen kialakuló csoportosulások elkerülése érdekében Bécs érzékenyítést és új szabályokat javasol a közösségi helyiségekben. Ezzel egyidejűleg a város szigorúbban szeretne fellépni a szabályok megkerülése ellen a vendéglátóhelyeken tartott "zártkörű rendezvények" esetében. A családi ünnepek, mint az esküvők, a születésnapok vagy más ünnepségek szervezése azonban privát terekben továbbra is lehetséges marad.

Az osztrák főváros intézkedései egyelőre ajánlások maradnak. Kötelező érvényű szabályozásokat – egész Ausztriára vonatkozóan is – csak szövetségi szinten lehet bevezetni. Regionális intézkedések meghozatala jogilag jelenleg csak korlátozottan lehetséges.

 

Fotó: cyberpress.hu
Lap tetejére