RSS Feed

Lucy az égben

Regös Gábor - 2020. 09. 15. 9:16:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lucy az égben

Lucy az égben (2019) amerikai film eredeti címe Lucy in the sky. Egyébként el is hangzik a filmben az egykori Beatles dal..a Lucy in the sky with diamonds. Változik Hollywood, egyre több film főszereplője nő, ebben az esetben Natalie Portman/Lucy Cola egy világűrt is megjárt asztronauta.

 Akit egy hosszabb űrséta után rabul ejt a világűr látványa és mint egy drogos semmi másra nem vágyik, csak hogy visszamehessen és újra megélhesse ezt a semmi máshoz nem hasonlítható élményt. Szép lassan teljesen kifordul magából Lucy, elhidegül a családjától. Az addigi eminens, maximalista, örök első nő inni kezd, és összejön az egyik űrhajós kollégájával, Jon Hamm/Mark Goodwinnal, aki egyébként szinte klónja a világhírű Michael Fassbender(43) ír-német színésznek. Amíg nem néztem meg a stáblistát én is azt hittem, hogy a gyönyörű színésznő Alicia Vikander férje Fassbender szerepel a filmben, de nem ő volt. Szóval Lucy lába alól szép lassan kicsúszik a talaj, és teljesen elveszti a kapcsolatát a valósággal. Azt hiszi, Mark az űrhajós társa, akivel csalja a férjét viszont szereti, de téved. Kiderül, hogy becsapják, kijátsszák, és szép lassan összeroppan, de közben bosszút akar állni… 
Mivel Portman a szívem csücske, ha nagyon rossz lett volna is imádtam volna a játékát. Igaz a filmben rajta kívül szinte senki nem tudott felnőni a feladathoz. Kicsit zavaros az egész film cselekménye, nekem bevallom volt egy kis deja vum a Black Swan/Fekete hattyú c. film  ugrott be erről az alkotásról, ahol Portman egy hasonló karaktert alakít. Csak ott egy gyönyörű és különleges balett táncos szerepében tűnik fel. Natalie játéka hibátlan, ha másért nem is annyira de érte érdemes megnézni ezt a kicsit hosszúra sikerült filmet megnézni. Az első filmes Noah Hawley rendezte a mozit. Az adható 10 csillagból 6,9-et adok érte.


Fotó: -a-
Lap tetejére