RSS Feed

A cél az országos bajnokságok megrendezése

M. A. - 2020. 09. 15. 9:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A cél az országos bajnokságok megrendezése

A koronavírus-járvány újabb változtatásokra kényszerítette a judovilágot is. Az Európai Judo Szövetség (EJU) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) is több helyen módosította a versenynaptárát.

Az EJU több esemény törlését jelentette be: elmarad a következő napokra tervezett kolozsvári European Open, a kaunasi junior és a teplicei ifjúsági Európa-kupa viadal, így az európai újrakezdés legkorábbi időpontja októberre tolódott.

 

Az MJSZ is jelentősen átalakította a naptárát. A legfontosabb változások közé tartozik, hogy bekerült a naptárba a budapesti Grand Slam-viadal időpontja (október 23–25.), illetve kitűzték a tavasszal elmaradt junior magyar bajnokság időpontját: a korcsoport hazai legjobbjai október 17-én az Ungvári Miklós Ceglédi Judo Központban mérhetik össze az erejüket – számolt be róla a judoinfo.hu

 

A „kisebbeket” érintő fontos változás, hogy zárt régiós versenyeket írnak ki a serdülő és a diák korcsoportok részére, így a hagyományos Tóth Péter-emlékverseny és a paksi Atom-kupa is zárt régiós viadal lesz. Így csökkenthetőek a járványveszély miatti kockázatok, illetve szabályozható lesz az is, hogy kik vehetnek majd részt a korosztályok magyar bajnokságán.

 

A judoinfo információi szerint az idei csapatbajnokságok megrendezésére kevés az esély, az októberre tervezett ifjúsági csb-t már törölték is a naptárból. Elindulhat viszont egy új sorozat, a „Szuperliga”, amely a nemzetközi szinten is érdekelt hazai legjobbak számára biztosítana versenyzési lehetőséget. Az első fordulót szeptember 27-én rendezik meg Pakson, legalábbis a tervek szerint.


Fotó: -a-
Lap tetejére