RSS Feed

Felfüggesztett pénzbüntetés Debrecenben

mti - 2020. 09. 12. 13:05:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Felfüggesztett pénzbüntetés Debrecenben

Feltételesen egyhavi munkabérüknek megfelelő pénzbüntetéssel sújtotta a vezetőség a rossz bajnoki rajt miatt a DVSC Schaeffler élvonalbeli női kézilabdacsapatának játékosait és a szakmai stáb tagjait.

    A debreceniek az NB I első fordulójában 31-30-ra kikaptak házigazdaként a Mosonmagyaróvártól, majd 21-18-as vereséget szenvedtek a Kisvárda otthonában.
    A klub honlapjának beszámolója szerint csütörtökön a vezetőség, a szakmai stáb tagjai és a játékosok megvitatták a csapat helyzetét. Abban mindenki egyetértett, hogy a pályán nyújtott teljesítmény és az eredmények nem méltóak a klub hagyományaihoz, és a keret ennél sokkal többre hivatott.
    A DVSC Kézilabda Kft. vezetése a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is egyhavi munkabérüknek megfelelő pénzbüntetéssel sújtotta, amelynek kifizetésére haladékot kaptak október 10-ig. Amennyiben az addig sorra kerülő öt bajnoki mérkőzésen nyújtott szakmai színvonal, a pályán tanúsított hozzáállás és teljesítmény nagymértékben javul, és ez az eredményekben is megmutatkozik, úgy a klub a pénzbüntetést arányosan mérsékli, vagy akár teljesen mellőzi.
    "A büntetés mértéke legalább olyan drasztikus, mint amilyen megdöbbentő volt az első két meccsen nyújtott teljesítmény" - mondta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.
    Hangsúlyozta, azonnali és érzékelhető változásokra van szükség, mind a játékosok, mind a stáb részéről. Hozzátette, egy vezetőnek nem csak a sikerekből, de a sikertelenségből is ki kell vennie a részét, így a pénzbüntetést önmagára nézve is érvényesnek tartja.
    "Hiszem azt, hogy ez a lépés felrázza a csapatot, és elindítja azon az úton, amelyre hivatott ebben a szezonban" - tette hozzá az ügyvezető.
    A Debrecen a következő öt mérkőzését sorrendben a Békéscsaba, az Érd, a Szombathely, a Dunaújváros és a Siófok ellen játssza.


Fotó: https://dvsckezilabda.hu/
Lap tetejére