RSS Feed

Martin Scorsese-vel érkeznek a Szlovén Filmnapok

M. A. - 2020. 09. 13. 17:00:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Martin Scorsese-vel érkeznek a Szlovén Filmnapok

A hagyományoknak megfelelően idén is a budapesti Toldi mozi ad otthont a Szlovén Filmnapoknak. Október 8. és 10. között a magyar közönség három kortárs szlovén alkotást tekinthet majd meg, köztük az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert A gesztenyeerdők meséi című alkotást.

Gregor Božič A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű filmje a második világháború után játszódik, mikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból. De itt lesz Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotása is. Frank gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frank megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Franket szerette. A Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Čas briliáns alakítást nyújt Ines szerepében.

 

Végül Damjan Kozole számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt Féltestvér című filmjének középpontjában is egy testvérkapcsolat és a múlt feldologázása áll.

 

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére