RSS Feed

Sasvári Sándorral debütál a Sárkányszív

M. A. - 2020. 09. 10. 13:00:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sasvári Sándorral debütál a Sárkányszív

A Moravetz produkció és a Magyar Történelmi Színház a lovagkirályok legendás alakja köré szőtt musicalt mutatja be szombaton Simonpusztán. Az előadást a rendvédelmi dolgozók tiszteletére ajánlják fel.

A Magyar Történelmi Színház közleményében azt írja, a musical Nagy Lajos király korába kalauzolja a nézőket, abba az izgalmas korszakba, amely családi és hatalmi törekvések miatt trónviszályokkal, véres leszámolásokkal sújtotta az országot. A Szolnoki Péter zenéjével színpadra állított új musical kicsit történelmi, kicsit meseszerű, felnőtteknek és gyerekeknek is szól.

 

A darabban egy mesebeli alak, a Sárkány kalauzolja Zsigmondot a férfivá és uralkodóvá válás útján, megelevenedik Nagy Lajos és lánya, Mária alakja, de Erzsébet királyné és Garai Miklós szerepét is megismerhetik a nézők. Persze, ahogy az lenni szokott a musicalben egy szerelem története is kibontakozik.

 

Lajos királyt Sasvári Sándor játssza, a Sárkány alakját Besenczi Árpád kelti életre, a fiatal Zsigmondot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az idén diplomát kapó Lukács Dániel, szerelmét, Máriát pedig Kardffy Aisha személyesíti meg. A darab írója és rendezője Moravetz Levente.

 

Az eseményt a Nemzeti Lovas Kultúra Központ és a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) Magyar Szekció BRFK Egyesülete szervezésében valósítják meg. A Sárkányszív bemutatója előtt, 14 órától színes programokkal várják az érdeklődőket.

 Fotó: Máté Krisztián
Lap tetejére