RSS Feed

Pihenés helyett tesztre megy a Tour de France mezőnye

M. A. - 2020. 09. 08. 13:00:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pihenés helyett tesztre megy a Tour de France mezőnye

Koronavírus-járvány idején minden megváltozik a sporteseményeken is. A Tour de Franc versenyzői eddig a pihenő napokat a családjukkal tölthették, most viszont tesztelni járnak.

A versenyben lévő 166 kerekes feje felett pedig ott lebeg Damoklész kardja, mert akinek pozitív lesz az eredménye, azt kizárják, ráadásul ha egy csapatban egynél többen fertőződtek meg, akkor akár az egész istállót hazaküldhetik. A szervezők közlése szerint összesen mintegy 650 tesztet végeznek el a napokban.

 

A Tour résztvevői és stábtagjai a verseny rajtja előtt valamennyien átestek már tesztelésen, azóta pedig úgynevezett buborékban vannak, csakhogy a televíziós felvételeken gyakran lehetett olyan jeleneteket látni, amikor maszkot nem viselő szurkolók a kétméteres távolságtartási szabályokat áthágva bíztatták a kerekeseket.

 

A szervezők felkészültek az esetleges téves vagy hibás pozitív teszteredményekre is, ugyanis mozgó laboratóriumot üzemeltetnek, amelyben nemcsak újratesztelik a pozitív eredményt produkálókat, hanem vérképet is néznek, hogy százszázalékosan megbizonyosodjanak az esetleges fertőzésről. Az eredményekre pedig mindössze két órát kell várni.


Fotó: -a-
Lap tetejére