RSS Feed

Az emberiség portréi a Capában

M. A. - 2020. 09. 08. 17:00:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az emberiség portréi a Capában

A Portrait of Humanity 2020 (Az emberiség portréja 2020) pályázat nyertes fotográfiáit bemutató kiállítás azzal a céllal született, hogy megmutassa, több dolog köt össze bennünket, mint ami elválaszt egymástól.

A 2020-as év különösen nehéz kihívások elé állította a nemzetközi közösséget. Ezekben a napokban, talán jobban, mint bármikor korábban, erőt meríthetünk abból, ami emberré tesz minket: az élet univerzális megnyilvánulásaiból, amelyek tanúsítják, hogy végül is mindannyian egy anyagból vagyunk. Remény. Bátorság. Elmélyülés. A talpra állás időszakai. Az első üdvözlő szavak. A végső búcsú. És minden, ami a kettő között történik.

 

A British Journal of Photography kiadója, az 1854 Media hirdette meg a Portrait of Humanity 2020 nyílt fotópályázatot, amely lehetőséget nyújt a fotográfusoknak megmutatni, hogy mit jelent embernek lenni ebben a zaklatott korban.

 

A kiállítás gazdag tárházát vonultatja fel a világ minden tájáról: ott van például Eric Demer portréja Greta Thunbergről, aki éppen Kanada történelmének legnagyobb demonstráló tömegét szólítja meg; Marie Hald önszeretetet és önelfogadást ünneplő fotográfiája a pozitív testképért küzdő aktivista, Martéról.

 

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ tárlat a Portrait of Humanity 2020 nemzetközi vándorkiállítás egyik állomása, amit október 11-ig lehet megnézni.

 

 


Fotó: Capa Center
Lap tetejére