RSS Feed

3 tipp első lakást keresőknek

M. A. - 2020. 09. 08. 9:14:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

3 tipp első lakást keresőknek

Az egyetemisták körében rendkívül népszerűek az új építésű albérletek - mutat rá Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia. A diákévek alatt egyáltalán nem mindegy, hogy hol lakunk.

Idén közel 70 000 új diák kezdi meg egyetemi tanulmányait, többségük Budapesten. Az első lakás örök emlék – érdemes jól megfontolni, milyen környéken és milyen ingatlant választunk diákéveinkre, vagy éppen egyetemista gyermekeink számára. A Cordia Property Management csapatának tippjei szerint fontos, hogy jól válasszuk ki a környéket.

 

Az első és legfontosabb, hogy az egyetemet könnyen el tudjuk érni, és ne a tömegközlekedési eszközökön kelljen tölteni a fél életünket. Ideális esetben tehát álmaink albérlete vagy sétatávolságra helyezkedik el az egyetemtől, vagy van a közelben metró-, villamos-, troli-, buszmegálló, esetleg még kerékpárút is.

 

Törekedjünk a praktikus és minimalista berendezésre! Ha a kényelem fontos szempont számunkra, böngésszünk a berendezett lakások között. Időt, pénzt és energiát spórolunk, ha a tanévkezdést nem nehezítjük lakberendezési áruházak látogatásával, bútorok összeszerelésével.

 

A kapcsolattartás is fontos, ezért olyan lakást válasszunk, ahol a tulajdonos vagy üzemeltető mindig gyorsan elérhető, és hamar jön a segítség, ha valami elromlik, vagy egyéb probléma adódik.

 

 

 


Fotó: Cordia
Lap tetejére