RSS Feed

Ifj. Vidnyánszky kontra Vidnyánszky

Regös Gábor - 2020. 09. 07. 13:00:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ifj. Vidnyánszky kontra Vidnyánszky

Érdekes helyzet, amikor már a Vidnyánszky családban sincs egyetértés. Megdöbbenve láttam, hogy Vidnyánszky Attila (56) rendező, Nemzeti Színház főigazgatója, az új felállás szerint az SZFE kuratóriumának vezetője ellen fordult látszólag a saját fia is. Fura, hogy ezt előbb miért nem beszélték meg otthon. Elég nagy rejtély ez.

Ifj. Vidnyánszky Attila (képünkön) szerepel ugyanis abban tiltakozó videóban, amelyben Magyarország legprominensebb színészei is nevüket és arcukat adják és szolidaritást vállalnak az Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival. De láttam egy fotón, hogy Nagy-Kálózy Eszter is elment a vasárnap délutáni Parlament előtti élőláncos demonstrációra. 

Férjét, Rudolf Pétert viszont nem hallottam még eddig sehol sem megnyilvánulni arról, ami mostanában történik az SZFE körül. Szóval Rudolf családban is előfordulhat, hogy a férj és a feleség nem ért egyet ebben az ügyben. Rudolf Péter helyzetét is megértem, hiszen nemrég lett a Vígszínház igazgatója, lehet gondja elég.  

Az SZFE körüli megnyilatkozásokból egyetlen mondatra figyeltem fel, amelyet Nagy Ervin, többek között a Kincsem című játékfilm egyik főszereplője fogalmazott meg: “Vagy arrébb mennek és építenek egy másik egyetemet, vagy mi megyünk arrébb, és mi építünk egy másikat!” 

Kíváncsian várom, hogy mi lesz a folytatás, drukkolok, hogy ésszerű kompromisszum szülessen és a hírek szerint legalább a tervezett szeptember hetedike helyett helyett egy héttel később elkezdődjön az oktatás az SZFE-en. 

Fotó: welovebudapest.com
Lap tetejére