RSS Feed

US Open: Djokovicot is kizárták

Regös Gábor - 2020. 09. 07. 17:00:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

US Open: Djokovicot is kizárták

Novak Djokovic(33) a jelenlegi világelső teniszezőt leléptették a US Openen. Ilyen igen ritkán fordul elő, van ugyanis egy olyan szabály, ha a teniszversenyző labdával kvázi szándékosan/véletlenül megüti a vonalbírót, automatikusan le kell léptetni a játékost. Ez történt most is.

Djokovic elvesztette az adogatását, nyilván ideges volt, és talán ezért nem figyelt nem kontrollálta magát egy pillanatra. Torkon talált egy vonalbíró hölgyet, aki fulladozva esett össze. Djokovic nem úszhatta meg ezt a hibát, pedig láthatóan mindent elkövetett, magyarázkodott, de a szabály, az szabály.

Ebben az évben Djokovic eddig egyetlen meccset sem veszített. Az ellene játszó fiatal spanyol teniszversenyző, P. Carreno Gusta nyerte így ezt a meccset, amelynek az esélyese persze toronymagasan Djokovic. Így hát új Grand Slam-bajnok lesz a US Openen, mert sem Federer sem, Djokovic, sem Rafael Nadal, sem Stan Wawrinka nem lesz már ott első. Hiszen akik az elmúlt jó néhány esztendőben uralták az amerikai bajnokságot, ezúttal a vírus miatt vagy el sem mentek, vagy Federer esetében a műtét utáni regenerálódás miatt nem indultak az idén. 

Így pedig, hogy Djokovic egy ilyen fura és ostoba hiba miatt kiesett, lehetőség nyílt egy új versenyzőnek a bajnoki cím megszerzésére. Ha lehet tippem, a még versenyben lévők között Alexander Zverevre szavazok. Fura ez a US Open. A Babos/Mladenovic női párost, amely szintén első kiemelt volt, szintén kizárták, mert Mladenovic egy társaságban volt egy korábban pozitív tesztet produkált teniszezővel. 

Hiába volt azóta Babosnak négy, Mladenovicnak..állítólag tíz negatív Covid -tesztje, ők sem úszták meg. Úgy emlékszem,  ilyen még soha nem fordult elő Grand Slam-versenyen, hogy különböző okok miatt leléptették a férfi egyes első helyezettjét, és a női világelső párost 

Fotó: twitter.com
Lap tetejére