RSS Feed

A magyar judósok úgy készülnek, hogy lesz hazai Grand Slam

M. A. - 2020. 09. 06. 17:00:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A magyar judósok úgy készülnek, hogy lesz hazai Grand Slam

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) augusztus 28-án bejelentette, hogy ősszel újraindulhat az olimpiai kvalifikációs sorozat, méghozzá október második felében Budapesten, az első magyar Grand Slam-viadallal.

Csakhogy Magyarországon növekedik a koronavírussal fertőzöttek száma, emiatt a kormány szeptember elsejétől határzárat rendelt el. A judoinfo.hu a szövetség sportigazgatójának, Nagy András szavait idézte, aki szerint még semmi nem biztos.

 

„Erre egyelőre senki sem tud válaszolni, rengeteg tényezőtől függ, amelyeknek egytől egyig pozitív kimenetele kell legyen. Esélylatolgatásba nem szeretnék belemenni, de nagyon bízom benne, hogy megtarthatjuk. Az IJF részéről ez a lehetőség megelőlegezett bizalom, csak remélhetjük, hogy élni tudunk vele. Mi arra készülünk, hogy lesz Grand Slam Budapesten, szervezzük a versenyt, sőt a sportolókat is eszerint készítjük fel” − nyilatkozta Nagy András.

 

Egyelőre az Európa-bajnokságokról sem kell lemondaniuk a judósoknak: a felnőttek kontinensbajnoksága november 8. és 10. között Prágában, az U23-asoké november 13. és 15. között Porec-ben, a junioroké pedig szintén a horvát városban, november 16-án és 17-én lesz a tervek szerint.

 

 


Fotó: judoinfo.hu
Lap tetejére