RSS Feed

Lovasi igaza

Dalia László - 2020. 09. 10. 8:00:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lovasi igaza

Az utóbbi időkben nem mondtam volna, hogy Lovasinak igaza van, hiszen megpróbálta megmagyarázni, hogy csak a rajongók számítanak, hogy ki fizeti a táncot és milyen előételeket szolgálnak fel az mindegy, mármint hogy Tusványosan. És letámadta Majkát, aki kifogásolta, hogy 10 milliós kocsikkal járó zenészek is felvették a vírus-segélyt. Ám most telibe trafálta a dolgokat a hvg.hu hasábjain.

Lovasi joggal hiányolja „hogy bármelyik kisváros bármelyik italmérésében vagy vízpartján vagy erdei ösvényén hrabali gyöngybuborékban élő, keserűen derűs, okos emberekkel lehetett találkozni", akik cinikus humorral kommentálták a magyar világot. És az sem járja, hogy oda a műveltség, az olvasottság, amely már nem fontos, mert magyar kapitalizmus van, amely egy fura képződmény, hiszen ugyanakkor vészesen hasonlít a korai szocializmus, ahol megpróbáltak ideológiát gyömöszölni a mindennapi életbe. és azért voltunk a legvidámabb barakk, mert nálunk ez visszafogottan működött és virágozhatott a kultúra, bizonyos tiltásokkal.Ma már sokkal rosszabb a helyzet, a keresztény-nemzeti kurzus tarol, nem tárgyal. Lovasi meg is kérdezi és meg is válaszolja: "Mi lesz ebből? Egy önnönmagát igazoló, önmagába forduló, önmaga tükörképét nézegető, saját létezését ünneplő, távolról kultúrának látszó giccstenger, amely, mivel minden nemzetközi kontextusban minimum érdektelen, de inkább nevetséges..." 

És tényleg, Orbán majd minden héten előáll külföldön valami magyar sajátossággal, hogy milyen a magyar ember, de hát nem olyan. Azt a szöveget Habony írja vagy valamelyik segéd, hogy rá lehessen húzni az aktuális magyar  hülyeségre, a türk rokonságra, a belarusz barátságra vagy a határzárra, hogy az a magyar nép lelkéből jön. "Lófaszt", mondaná minden rendes kocsmázó magyar embere és Hadházy a parlamentben. Mi itten kérem, hülyítve vagyunk és találni két és fél millió honfitársat, akik mindent bevesznek reggelire és vacsorára is, amit a közszolgálatinak csúfolt rádió és tévé összehord. A színművészetis demonstráció három napig nem szerepelt a köz- és jobboldali médiában, hiszen amiről nem tudósítunk, az nincs. Ezt már megértük egyszer, s akkor sem vált be. Aztán hirtelen előálltak azzal a hírrel, hogy a színművészeti vezetői meggondolták magukat és tárgyalnak Vidnyánszkyval. Na, ebből meg annyi volt igaz, hogy eddig egy szóra sem méltatta, inkább ócsárolta őket a kulturális komisszár, most hívta őket, de semmit sem ígért, tehát ez is csak időhúzás volt, szeretne kifárasztani a vezetőket és a diákokat.Ja, és közben zsidózott egy jót az ATV-n.

A "haldokló nyugat" kötelező kűr a magyar kormány tagjainak, benne van a munkaköri leírásukban, mondják is a vezér után, de csak annyira képmutató a szöveg, hogy egyikük gyereke sem Moszkvában vagy Ankarában jár egyetemre, hanem kissé nyugatabbra. Szegény Kovács Zoltán is hogy szégyenkezett, amikor a CEU-t szidta, hogy éppen oda járt egyetemre. Egy tisztességes hivatalnok akkor mondott volna le. Lovasi szerint "amikor az utolsó eurómorzsákat is kipréseltük az EU-n belüli státuszból, akkor kilépünk majd onnan, addigra persze a lakosság meg lesz konzultálva ehhez is.” Hja ez sem egy dakota vicc, még megérjük, ha a színművészetis hallgatók nem tartanak ki.Fotó: -a-
Lap tetejére