RSS Feed

Autó tolvajok a szomszédból

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 09. 05. 12:11:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Autó tolvajok a szomszédból

Az 1974-ben piacra dobott Volkswagen Golf stílusváltást hozott az európai járműpiacon. Az olasz dizájn, a nyugatnémet technikával ötvözve a Kádár-medencét is meghódította. A 21. században is ez a VW típus a legkeresettebb. Sajnos a zsiványok sem vetik meg!

Napjainkban már a Golf nyolcadik nemzedéke hozza lázba a vevőket, ám a tolvajok a régebbi modelleket is imádják. Erre bizonyíték, hogy a nyár végén Szászországban csentek el, egy ilyen örökifjú verdát. A Drezda közelében (Dresden-Wilsdruffer) történt bűncselekményt észlelő tulaj hamar értesítette a zsarukat, s azok az A 17-es sztárda egyik leágazásánál igazoltatták az „új” Golf sofőrt.

Telitalálat. A bedrogozva guruló cseh férfinak nem volt jogosítványa. A feltételezett tettest őrizetbe vették a rendőrök. A 38 éves külföldi kihallgatása – bódultsága elmúltával – szeptemberben megkezdődhet. Kis szerencsével cellatársa lesz az a 21 esztendős lengyel srác, akit egy lopott Mercedes GLC volánjánál füleltek le e napokban. A tapasztalt Autobahn-pandúroknak szemet szúrt, hogy a luxus kocsihoz nem passzolt a rendszáma. Sőt a vezetője sem! A Kelet-Németországgal szomszédos régiókból 2020-ban is gyakran érkeznek idegenajkú bűnözők, hogy -  jobbára rendelésre -  minőségi négykerekűeket kössenek el.

Fotó: -a-
Lap tetejére