RSS Feed

Egy teljes héten át a kortárs ékszereké a főszerep

M. A. - 2020. 09. 05. 17:04:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy teljes héten át a kortárs ékszereké a főszerep

Ismét kortárs ékszerkiállítások özönlik el Budapest belvárosát, ahol a magyar alkotók önálló vagy csoportos kiállításokon mutatják be legújabb munkáikat. Az Ékszerek Éjszakája Budapest című rendezvényt szeptember 14-20. között rendezik meg.

Ebben az évben több mint 80 kortárs hazai ékszertervező alkotását láthatja a közönség, közel 30 különböző helyszínen. A magyar alkotók munkái mellett az évente megrendezésre kerülő nemzetközi ékszerpályázatból összeállt kiállítási anyag is bemutatásra kerül, amelynek megnyitója szeptember 18-án, pénteken 18.00-kor lesz a páratlan adottságokkal bíró Hybridart Space Galériában.

Az idei nemzetközi pályázati felhívás hívószava: Nulla Negatív. A téma megközelítése számtalan lehetőséget tartogat, melyre a pályázók adtak sajátos választ ékszer formájában. A nemzetközi platformokon való jelenlétnek köszönhető, hogy a beérkezett pályamunkáknak közel a fele külföldi. Ugyanakkor igazi elismerésként könyvelhető el az is, hogy a pályázat évről évre egyre több kiváló, magyar tervezőt ösztönöz alkotásra, akik minőségi munkáikkal vesznek részt az eseményen, erősítve a magyar mezőnyt.

A szervezők minden évben arra törekednek, hogy a bemutatott munkákat egy magasan képzett, független zsűri bírálja el. Az idei év zsűrije: Lin Cheung ékszertervező művész, a londoni Central Saint Martins egyetemi tanára, valamint Leo Caballero, a barcelona-i székhelyű Klimt02 kortárs ékszergaléria társalapítója, illetve hazai oldalról a nemzetközi sikereknek örvendő, kiváló alkotó Vági Flóra.

Idén első alkalommal kerül átadásra a Mentor-díj, amely 100.000 Ft támogatást jelent a kiválasztott alkotónak.

Az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezői ebben az évben nagy hangsúlyt fektetnek az aktív online jelenlétre, ahol a lehető legtöbb eseményt közvetítik majd saját közösségi oldalaikon. A további információk és a részletes program a www.ekszerekejszakaja.com oldalon találhatók.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére