RSS Feed

Szlovénia: a Clio a nyerő

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 09. 03. 17:17:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szlovénia: a Clio a nyerő

Az osztrákok a VW Golfért, a csehek az új ©koda Octaviáért lelkesednek, míg a hazafias franciáknál és déli szomszédainknál az aktuális Renault Clio a sztár. Vették, mint a cukrot – tavaly. Hasonló volt a helyzet Hollandiában és Portugáliában is.

Megtippelhető, hogy az NSZK-ban, a sógoréknál, a belgáknál és a norvégoknál 2020-ban is a Volkswagen Golf lesz a sztár. A wolfsburgi sikertípus, persze nem mindenki játékszere. A horvát és szlovén szomszédaink a Renault Clioért lelkesednek. A hazafias franciáknál is ez a kisautó fogyott a legjobban az elmúlt hónapokba. Hasonló a helyzet Hollandiában és Portugáliában is. Ki a pénz-, ki a parkolóplacc hiánnyal hozza összefüggésbe, hogy az EU egyes tájain a 15 ezer euró alatti friss verdák a menők.

Németországban, ahol tavaly 3,6 millió új gépkocsi kapott rendszámot, az átlag vevő már dupla ennyi összeget szán vadiúj négykerekűre. A jól felszerelt Golfokon kívül a rokon Polók és Passatok is szépen hoznak a VW konyhájára. De szeretik a belföldi Mercit, BMW-t, Audit is – akik tehetik! Két 2020-as trend már az év elején körvonalazódik Angela Merkel motorizált birodalmában. Egyrészt jobban fogynak az elektromos modellek, miközben a dízelek iránti kereslet folyamatosan csökken. Másrészt, a frissen üzembe helyezett személyautók 53 százaléka még mindig (hagyományos) benzines típus, s tartósnak ígérkezik az SUV divat is.

Fotó: -a-
Lap tetejére