RSS Feed

A PH-érték erejével

Csontos Tibor - 2020. 10. 02. 8:00:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A PH-érték erejével

Öt éve a fogorvosom azt kérdezte, miért törődöm bele a kellemetlen leheletbe? Ajánlotta is a különleges hatású aktizolt, amely aktívan semlegesíti a kellemetlen leheletet. Én eleddig passzizolt használtam, de az eléggé el nem ítélhető módon passzívan viselkedett szájfuvallatommal szemben. Most, hogy eltelt öt év, a fogorvosom megint kereszthuzatot csinált a rendelőben, mielőtt megkocogtatta volna a bal felső hatost. Érzem, mily fontos a friss lehelet, melyről úgy gondoltam, mentholos, friss és finom.

Sajnos, öt fogorvos közül egyik sem így gondolta, egyikük meg is kérdezte, mivel tudom levenni az embereket a lábukról? - A PH-értékemmel - feleltem és bekaptam azt a rengeteg frissességet két kalóriában. Ami ráadásul mint mindig, most is magabiztossá tesz. Itt ülök a fogorvosi székben - a Fogorvosok Egyesületének ajánlásával, ráadásul ennek a széknek a minőségét a Laboratoires Garnier is garantálja - és érzem, hogy ráncos a homlokom. Hiába használom ránctalanító krémet, hiába érzi a bőröm, hogy a természet festői színeit kínáló méhviaszának tápláló proteinjére van most szükségem. Ráadásul az is szaporítja ráncaim számát, hogy nem a kalciumtartalmú savlekötőt használom. Szerencsére a hajam rugalmas és szép, hála a gond nélküli csodás korpairtásnak, s az arcbőrömet  jórészt feszesebbnek, perfectív hatásúnak és kiválóan kondicionáltnak érzem.

Szóval, itt ülök a fogorvosi székben, közben keresem a koronavírus miatt hegesztőmaszk mögé bújt fogdoktor tekintetében a rémületet, ha esetleg ráérez az emésztési gondjaim miatt jelentkező savtúltengésre, gyomorégésre, kellemetlen teltségérzésre. Nyugtatásomra bizonyosan megjegyezné, hogy emiatt ne emésszem magam, nyugodtan használjak vitaminragyogású nappali krémet a hasam gyomor feletti részén, amely ráadásul hipoallergén és kímélő gyümölcssavakat tartalmaz. Ezt is garantálja a laboratoár gárnyié. Mindeközben éreztem azt a simogató érzést, amikor az érzéstelenítő injekció hajszálvékony tűje simogatja ínyemet. Új, sensitív, benne rejlik a férfiasság titka. Fúrás ellen a fogorvosi székben ülve képtelenség védekezni, de azért doktor fogmanó barátságosan igyekezett megpaskolni az idegrendszeremet. Megjegyezve, hogy ő most a napsugarat kínálja, amely érlelte az érzéstelenítőt, azt a perzselő forróságot, amely párásítja szememet és megteremti az érzéstelenítő ízeinek, zamatainak csodálatos harmóniáját. 

Az érzéstelenítő nem tett érzéketlenné az asszisztensnő illata iránt, amely úgy felfrissített, mint friss vizű hegyipatak, de hát nem is lehetett másmilyen, hiszen ezt az illatot is garantálta a laboratoár gárnyié. Öt év után a fogorvos azzal fogadott, hogy a leheletem mára két és fél kiló narancs természetes illatanyagával gazdagodott, szerinte ezt még klinikai tesztek is bizonyítanák, de ő bízik a saját szaglásában. Meg is jelent egy nagy Béres csepp a szememben. Fotó: -a-
Lap tetejére