RSS Feed

Csak semmi szexet kérem...

Csontos Tibor - 2020. 09. 29. 8:00:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csak semmi szexet kérem...

Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk... címmel tarolt a londoni mozikban ez az 1973-as film, melynek sikere még a Guinness-féle rekordok könyvébe is bekerült. Nos, lehet, hogy már készülődik a remake változat, hiszen a brit filmiparban azt tervezik, hogy a járvány miatt a szexjeleneteket kihagyják a szigetországi filmekből. A filmukász az, hogy csak sejtessék, de ne mutassák az aktust és bízzák a nézők képzeletére. Nincs elég bajunk ezzel a járvánnyal, még szexmentes brit filmeket is kell majd néznünk.

Szóval, nem elég, hogy a pandémiának köszönhetően lassan azt kell hinnünk, hogy életünket az olyannyira megutált arcmaszkban kell már leélnünk, a laktóz- és gluténmentesség után jön  a szexmentes brit mozi is. Reménykedjünk, hogy más országok filmiparai ebből a szempontból nem egyesülnek a királysággal, s marad még annyi örömünk ebben a vírus uralta világban, hogy bepillantást nyerhessünk a legdögösebb brit színésznők, köztük Elizabeth Hurley, Emily Blunt, Keira Knightley, Emma Watson - kulisszái mögé. Őket elnézve sok mindent rá lehet bízni a képzeletünkre, jócskán van már gyakorlatunk a fantáziálásban, hiszen e Csodák forrása-országban oly sok mindent rábíznak a képzeletünkre. A brit filmrendezőktől azt kérik, koreografálják át a testeknek szánt testes jeleneteket, keressenek alternatív megoldásokat az aktusok bemutatása helyett. Például digitális háttérmunkát vagy animációt. 

A legjobb megoldás persze az lenne, ha a testiséget színészházaspárokkal játszatnák el, de az nekik nyilván unalmas lenne, igaz, duplán csilingelne a kasszagép. Házasfelek híján tegyék például az aktust lepedő alá, az egymásnak esni készülők csukják be maguk mögött a hálószoba ajtaját, ebből a néző sejti majd, mire is készülnek. Ha mondjuk, A szürke ötven árnyalatát most forgatnák, az új filmes szexprotokoll szerint az egész film nem állna másból, mint ajtócsukódásból és lepedőhalmazból. Idézik a harmincas években létezett Hays-kódexet, amely szabályozta a mozgóképes intimitások, a testi jelenetek bemutatását, ennek fő elve az volt, hogy a testiséget csupán sejtetni szabad. Napjainkban is lehet persze sok mindent sejtetni: elég, ha a színész és a színésznő lengén öltözve vagy meztelenül, a szociális másfél méteres távolságot betartva, arcmaszkban sejtetni engedi, hogy mire készülnek. Egy ilyen megoldásnak még az operatív törzs és persze Győrfi Pál is tapsikolna. Miként Woody Allen is tapsikolhat, hogy ötven éve leforgatta az Amit tudni akarsz a szexről című örökbecsűjét, melynek egyik epizódjában sötét kételyektől gyötört spermiumnak öltözött. Hogyan festene manapság arcmaszkos spermiumként? 

Egyébként a pornófilmesek már a karanténidőszak kezdetén jelezték, komoly gondjaik vannak a vírus miatt. Áll minden. Az iparág amerikai szakszervezete - lám, ilyen is van - arról nyilatkozott, hogy a pandémia miatt nem biztonságos pornót forgatni. A győri polgármester ezt még megúszta, ott még nem volt szükség huszonnégy órás Covid-tesztre, miként az amik pornóiparában. Ott megtiltották a pisi- és a csoportszexet, a bukkakét, a csókolózást, szóval, nem álltak le, mondván, kell a népnek némi csemege a karanténban is. S jöttek a víruspornók ilyen címekkel: Tüzes ribinek védekeznie kell a járvány miatt. Hatalmas erekcióval küzd a vírus ellen. Arról nincs hírünk, hogy járvány idején milyen biztonsági előírások mellett forgatnának újra olyan pornómeséket, mint a Hótehénke, a Hamupopóka, a Csipkejózsika. 

Cseppet sem mellesleg, a Hófehérke nyomán készült Hótehénke című  pornót le sem tudnák forgatni, mert Hapci karanténban van. 

 

Fotó: nyugat.hu
Lap tetejére