RSS Feed

Év végén távozik Valter Attila olimpiai bajnok csapattársa

mti - 2020. 08. 08. 7:40:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Év végén távozik Valter Attila olimpiai bajnok csapattársa

A 2020-as szezon végén távozik a CCC országúti kerékpáros csapatától Valter Attila olimpiai bajnok társa, Greg van Avermaet.

    Múlt szombaton megnyílt az átigazolási piac, azóta lehet csapatváltásokkal kapcsolatos tárgyalásokat folytatni, Van Avermaet pedig pénteki nyilatkozatában elismerte: már nem lát lehetőséget a maradásra, így új együttes keresésére hatalmazta fel menedzserét, hogy minél jobb feltételekkel köthessen szerződést 2021-re.
    "Pillanatnyilag úgy látom, a csapat számára nem lesz folyatás" - idézte a cyclingnews szakportál beszámolója a 35 éves kerekest, aki a riói olimpián nyerte meg a mezőnyversenyt.
    A névadó főtámogató a világjárvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került, ezért az istálló előbb fizetéscsökkentésben állapodott meg a sportolókkal, majd kiderült: a cipőkkel foglalkozó lengyel központú vállalat év végén kiszáll a sportszponzorációból. Ennek ellenére a 35 éves belga versenyző eddig nem keresett új istállót bízva abban, hogy Jim Ochowicz csapatvezető sikeresen talál új támogatókat.
    Ochowicz júniusban maga is azt nyilatkozta, vannak érdeklődők, ezért bízik abban, hogy a tárgyalások megfelelő alakulása esetén akár a Tour de France augusztus 29-i rajtja előtt be lehet jelenteni a következő főszponzort.
    A CCC-hez kapcsolódó hír, hogy Valter Attila pénteken a lengyel körverseny harmadik szakaszán a győztes Richard Carapazzal azonos idővel 14. helyen végzett, ez - amint a Tour de Hongrie közösségi oldala kiemelte - a legjobb magyar eredmény World Tour-versenyen 2008 óta.


Fotó: tourdehongrie.hu
Lap tetejére