RSS Feed

Karantén után Vesztegzár a Grand Hotelban

Pincési László - 2020. 08. 08. 8:00:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Karantén után Vesztegzár a Grand Hotelban

Rejtő Jenő zseniális szövegeit nehéz színpadi vagy filmes adaptációkban visszaadni. Mégis erre vállalkozik a Szép Ernő Színház, amely az egyik legismertebb Rejtő-regényt, a vérbeli krimi és a szerző utánozhatatlan humorának talán legjobb egyvelegét, a Vesztegzár a Grand Hotelben-t állítja színpadra Csillebércen, augusztus 26-án. A zenés darab zeneszerzője Barabás Árpád, rendezője Szinovál Gyula.

„Hölgyeim és uraim – kezdte a kapitány. – A hatóságok vesztegzárat rendeltek el. Három hétig senki sem távozhat a Grand Hotelből. Aki az egészségügyi óvintézkedést kijátssza, azt öt évtől életfogytiglanig terjedhető büntetéssel sújtja a törvény...”
Túl vagyunk a VESZTEGZÁR első részén, de körülöttünk a világban tovább fokozódik a helyzet. Riogatnak minket a második hullámmal!
És mi mégis VESZTEGZÁRRA hívunk mindenkit?
IGEN!

A karantén, a vesztegzár, a vírus okozta kellemetlenségeket, fájdalmakat feledjük el (vagy legalább egy ideig ne gondoljunk rá) – Csillebércen, a Budai Szabadtéri Színházban, 2020. augusztus 26-án, szerdán este 19 órakor!

REJTŐ JENŐ: Vesztegzár a Grand Hotelben!
Zenés bűnügyi komédia a Szép Ernő Színház előadásában
Egy hamisítatlan Rejtő Jenő regény zenés színpadi adaptációja. A fülledt Kis Lagonda-i Grand Hotel legnagyobb szélhámosságának leleplezése, a képregényekből sokak által jól ismert, elrajzolt figurák, Rejtő fantasztikus, elementáris humorával.
Egy kibontakozó szerelem két hányatott sorsú fiatal között, egy Agatha Christie-t idéző fondorlatos bűncselekmény felderítése.
És sok-sok fülbemászó dallam, ének, zene, tánc.
Főszerepben a Tanár, illetve a Holnap tali! című sorozatból, valamint a Petőfi TV-ből sokak által jól ismert Szőke Olivérrel


Fotó: -a-
Lap tetejére