RSS Feed

Lipcse: nincs ormányválság

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 08. 07. 12:51:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lipcse: nincs ormányválság

A 19. században megnyílt Leipziger Zoo tavaly vesztette el egyik nyolc hónapos kis elefántját. Annál nagyobb volt az öröm 2020 elején, hogy Rani mama egészséges, „pöttömnyi” utódnak adott életet. A Kiran névre keresztelt 140 kilós bébi hosszú ideig étvágytalanságban szenvedett, de már jól van.

Augusztusban vidáman pancsol, rohangál a 26 hektáros szászországi állatkertben a lipcsei Zoo ormányos kedvence. Kiran testsúlya is szépen gyarapszik, noha e tavasszal még sok fejfájást okozott anyukájának és a gondozóknak, mert nem akart enni-inni. Nos örömmel jelenthetjük, hogy immáron lelkesen zabál, piál, trombitál. Talán már az ázsiai elefánt borjú is értesült róla, hogy július végén új lakója lett a romantikus, kelet-németországi parknak.

Az intézmény, bő 140 esztendős történetében először született koala maci Lipcsében. A bájos, lomha bébit egyelőre nem láthatja a publikum és még nevet is kell találni a kis jövevénynek. Látványosságnak vbiszont ott van ugyebár Kirán. Ő a király”. Fotózzák is sokan a Leipziger Zoo sztárját – pláne, hogy még tart a nyári iskolai szünet a festői régióban.


Fotó: -a-
Lap tetejére